Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentin raylı sistem ağını genişletmeye yönelik çalışmalarına bir yenisini ekledi. Kamuoyunda Erkilet Raylı Sistem Projesi olarak bilinen, Erkilet-Cumhuriyet Meydanı-Millet Bahçesi güzergâhında yapılması planlanan hat için ön fizibilite raporunun hazırlanmasına yönelik ihale gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin önemli ulaşım projeleri arasında yer alan hatla ilgili hazırlanan rapor, geçtiğimiz haftalarda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün onayına sunulmuştu. Belediyenin gerçekleştirdiği son ihaleyle projenin hazırlık sürecinde yeni bir aşamaya geçildi.

Kayseri’nin meşhur elmaları Çarşı Melikgazi’de buluşuyor! Elma Günleri için tarih belli oldu
Kayseri’nin meşhur elmaları Çarşı Melikgazi’de buluşuyor! Elma Günleri için tarih belli oldu
İçeriği Görüntüle

Kapsamlı ön fizibilite raporu hazırlanacak

Hizmet alım ihalesinin konusu, Erkilet-Cumhuriyet Meydanı-Millet Bahçesi arasında yapılması planlanan raylı sistem hattı oldu. Hazırlanacak ön fizibilite etüt raporunda güzergâhın maliyet analizleri, tahmini yolcu sayıları ve hattın mevcut raylı sistem ağına entegrasyonu değerlendirilecek.

Böylece projenin hayata geçirilmesinden önce güzergâh, maliyet ve yolcu kapasitesi gibi temel başlıklara ilişkin kapsamlı bir çalışma yürütülecek. Rapora yönelik çalışmaların 100 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

İhalenin bedeli 2 milyon 265 bin TL

Pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleyi, İstanbul merkezli bir firma üstlendi. Ön fizibilite raporunun hazırlanması için firmaya 2 milyon 265 bin TL ödeme yapılacağı belirtildi.

İhale kapsamında hazırlanan sözleşmenin 26 Ekim 2026 tarihinde imzalandığı kaydedildi.

Projenin Bakanlık tarafından yapılması bekleniyor

Erkilet-Cumhuriyet Meydanı-Millet Bahçesi arasında planlanan raylı sistem hattının, hazırlık ve onay süreçlerinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uhdesinde inşa edilmesi bekleniyor. Ön fizibilite raporunun tamamlanmasıyla birlikte projenin maliyeti, yolcu potansiyeli ve mevcut ulaşım ağıyla bağlantısına ilişkin değerlendirmeler netleşecek.

Kaynak: Haber Merkezi