İçişleri Bakanlığı, Kayseri’nin de aralarında bulunduğu 69 ilde kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında operasyonlar gerçekleştirildiğini duyurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda yüz binlerce paket sigara, binlerce litre akaryakıt ve alkollü içki ile milyonlarca makaron ele geçirildi.
494 şüpheli hakkında adli işlem
Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda, il emniyet müdürlüklerinin çalışmalarıyla kaçak ürünleri ülkeye soktuğu ve dağıttığı, yasa dışı imalathanelerde üretilen sahte veya kaçak ürünleri piyasaya sürdüğü belirlenen şüphelilere yönelik operasyonlar düzenlendi.
Operasyonlarda toplam 494 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Şüphelilerden 18’i tutuklanırken, 29’u hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Binlerce litre akaryakıt ve alkollü içki ele geçirildi
Operasyonlarda ele geçirilen ürünlerin miktarı da dikkat çekti. Ekiplerin çalışmaları sonucunda:
9 bin 315 litre akaryakıt
246 bin 379 paket sigara
18 bin 94 litre alkollü içki
9 milyon 84 bin 170 adet içi doldurulmuş makaron
ele geçirildi.
Kaçakçılıkla mücadele sürecek
İçişleri Bakanlığı, kaçak ve sahte ürünlerin piyasaya sürülmesiyle mücadele çalışmalarının ülke genelinde devam ettiğini bildirdi.
Bakanlık açıklamasında, vatandaşların sağlığını tehdit eden yasa dışı üretim faaliyetleri ve haksız kazanç sağlamaya yönelik kaçakçılık girişimlerine karşı operasyonların aralıksız sürdürüleceği vurgulandı. Operasyonlarda görev alan polis ekiplerine, KOM Başkanlığına ve Cumhuriyet başsavcılıklarına teşekkür edildi.




