Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıracak yeni bir yatırım daha hayata geçirildi. Bahçelievler Mahallesi’nde inşa edilen Asım-Türkan Balcı Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Hayırsever desteğiyle yaklaşık 6 ayda tamamlanan tesisin, bölge halkına sağlık hizmeti sunması hedefleniyor.

Açılış törenine Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Melikgazi Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve davetliler katıldı.

Yeni Sağlık Merkezinde 11 Personel Görev Yapacak

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, yeni sağlık merkezinin bölge için önemli bir kazanım olduğunu belirtti. Daha önce sağlık merkezi olarak kullanılan binanın, Kayseri’de Adli Tıp Grup Başkanlığı’nın faaliyet göstermesi amacıyla tahsis edildiğini hatırlatan Erşan, yeni merkezin hayırsever desteğiyle yapıldığını söyledi.

Merkezde 4 aile hekimi olmak üzere toplam 11 personelin görev yapacağını belirten Erşan, tesisin geniş ve ferah bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

Erşan, merkezin yapımına katkı sunan Asım ve Türkan Balcı’ya teşekkür ederek, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun desteğinin de yatırımın kısa sürede tamamlanmasında etkili olduğunu dile getirdi.

Yeni Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonu’nun bölge halkına sağlık ve şifa getirmesini temenni etti.

Başkan Palancıoğlu: “Altı Ay Gibi Kısa Sürede Bitirdik”

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, ilçede temel atma ve açılış programlarının devam ettiğini belirterek, sağlık yatırımlarının yanı sıra çevre düzenlemesi ve sosyal yaşam alanlarına yönelik çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Bahçelievler Mahallesi ve çevresinde yapılan düzenlemeleri anlatan Palancıoğlu, kurban pazarının vatandaşların talepleri doğrultusunda taşındığını, sürücü kursunun Altınoluk Mahallesi’ne nakledildiğini ve boşalan alanın emniyet hizmetleri için değerlendirildiğini söyledi. Bölgedeki dere ıslahı çalışmalarıyla yaklaşık 2,5 kilometrelik alanın yeşil alana dönüştürüldüğünü de aktardı.

Önceki sağlık merkezinin Adli Tıp hizmetleri için kullanılmaya başlanması üzerine yeni bir tesis yapılmasına karar verildiğini belirten Palancıoğlu, hayırsever desteğiyle inşa edilen binanın kısa sürede tamamlandığını ifade etti.

Palancıoğlu, “Tüm personelime teşekkür ediyorum; hakikaten çok hızlı bir şekilde, altı ay gibi kısa bir sürede binayı bitirdik, eczaneleri taşıdık ve buranın açılışına yetiştirdik” dedi.

Melikgazi’ye Yeni Park ve Sağlık Merkezleri Geliyor

Açılış töreninde bölgeye yönelik yeni yatırım planlarını da paylaşan Palancıoğlu, imar çalışmaları kapsamında geniş bir park alanı oluşturulacağını açıkladı.

Melikgazi’de 7 yılda 366 park yaptıklarını belirten Palancıoğlu, yeni parkın spor tesislerini de içereceğini söyledi. İlçede aile sağlığı merkezlerine yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade eden Palancıoğlu, Esenyurt, Gökkent ve İldem mahallelerinde de yeni sağlık merkezleri yapılacağını kaydetti.

Sağlıklı hayat merkezi projelerinin de bulunduğunu belirten Palancıoğlu, ilçedeki aile sağlığı merkezi ihtiyacını karşılamaya yönelik yatırımların devam edeceğini dile getirdi.

Kayseri’ye 600 Yataklı Devlet Hastanesi Yapılacak

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan da törende yaptığı konuşmada hayırseverlerin sağlık yatırımlarına katkısına dikkat çekti. Asım ve Türkan Balcı’ya teşekkür eden Okandan, kamu kurumları, yerel yönetimler ve hayırseverlerin iş birliğinin şehrin gelişimine katkı sağladığını belirtti.

Okandan, Melikgazi sınırları içerisinde yapılması planlanan 600 yataklı devlet hastanesinin yalnızca Kayseri’ye değil, çevre illere de hizmet verecek önemli bir yatırım olacağını ifade etti.

Kayseri’de sağlık yatırımlarına ilişkin bir başka gelişmeyi de paylaşan Okandan, Mevlânâ Mahallesi’nde daha önce doğum evi olarak bilinen binanın bulunduğu alana 40 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapılmasının planlandığını açıkladı. Okandan, projenin çizim çalışmalarının başladığını ve yaklaşık 150 gün sonra ihale sürecinin başlangıcının hedeflendiğini söyledi.

“Sağlık ve Eğitim Çok Kıymetli”

Melikgazi Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ise sağlık ve eğitim yatırımlarının önemini vurgulayarak kamu kurumları, yerel yönetimler ve hayırseverlerin iş birliğinin kentteki hizmetlerin gelişmesine katkı sunduğunu ifade etti.

Arısoy, Asım-Türkan Balcı Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonu’nun Bahçelievler Mahallesi’ne ve Kayseri’ye hayırlı olmasını diledi.

Vali Gökmen Çiçek’ten Kayseri’deki projeler için kritik talimat!
Vali Gökmen Çiçek’ten Kayseri’deki projeler için kritik talimat!
İçeriği Görüntüle

Hayırsever Asım Balcı’nın oğlu Asım Balcı da ailesi adına yaptığı konuşmada, sağlık merkezinin insanlara şifa dağıtmasını temenni ederek yatırımın hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Haber - 2026-10-22T164529.088.jpg

Kaynak: RHA