Kocasinan’ın Mevlana Mahallesi’nde bulunan eski Doğumevi Hastanesi’nin arazisi, uzun bir aranın ardından yeniden gündemde. Kayserililere yıllarca sağlık hizmeti veren ve 1978'de açılan hastane binası, 2023'te alınan yıkım kararıyla ortadan kaldırılmıştı.

O günden bu yana boş duran arazinin ne olacağı, mahalleli başta olmak üzere pek çok kişinin merak ettiği bir soruydu. Cevap artık belli: Alana iki yeni sağlık tesisi kazandırılıyor.

Kayseri’de Geliştirilen Dedektör TEKNOFEST’te Birinci Oldu
Kayseri’de Geliştirilen Dedektör TEKNOFEST’te Birinci Oldu
İçeriği Görüntüle

Diş sağlığı merkezi geliyor

Planlara göre arazide 40 ünitlik bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile bir Aile Sağlığı Merkezi yer alacak. Projelerin uygulama çizimleri ve ihale dokümanlarının hazırlanması için geçen hafta sözleşme imzalandı. Sözleşme bedeli 2 milyon 715 bin TL.

İhale için 150 gün beklenecek

Takvimi, Asım-Türkan Balcı Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış töreninde AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan paylaştı. Okandan, her iki merkezin çizim çalışmalarının başladığını, ihale sürecinin ise 150 gün sonra başlayacağını söyledi.

Çizimler ve ihale hazırlıkları bittiğinde yapım ihalesine geçilmesi bekleniyor.

Bölgenin sağlık hizmetlerine katkı sağlayacak

Yeni tesislerin, bölgedeki sağlık hizmetlerini güçlendirmesi bekleniyor. Özellikle 40 ünitlik diş sağlığı merkeziyle vatandaşların ağız ve diş sağlığı hizmetlerine ulaşmasının kolaylaşması hedefleniyor.

Öte yandan tesislerin ne zaman yapılacağı ve ne zaman hizmete gireceği henüz belli değil. Kesin takvim, ihale ve yapım süreci netleştikçe ortaya çıkacak.

Muhabir: Eray Sena Kösedağ