Kayseri’de üniversite öğrencilerine hem gelir elde etme hem de iş deneyimi kazanma imkânı sunan İŞKUR Gençlik Programı için başvuru süreci başlıyor. Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından açıklanan takvime göre öğrenciler, programa 26-30 Ekim 2026 tarihleri arasında başvuru yapabilecek.

Kura 4 Kasım’da noter huzurunda çekilecek

Programa kabul edilecek adaylar noter kurasıyla belirlenecek. Kura çekiminin 4 Kasım 2026’da yapılması planlanıyor.

Dört üniversiteye 2 bin 843 kişilik kontenjan

Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi öğrencilerini kapsayan programda kontenjan dağılımı şöyle:

Erciyes Üniversitesi bünyesindeki fakülteler, meslek yüksekokulları ve çeşitli idari birimler için de ayrı kontenjanlar oluşturuldu. Öğrencilerin başvuru sırasında tercih edecekleri uygulama alanının portal numarasını kontrol etmeleri gerekiyor.

Katıldıkları her gün için 1.375 TL ödeme yapılacak

Programa katılmaya hak kazanan öğrencilere, katılım sağladıkları her gün için 1.375 TL ödeme yapılacak. Çalışma düzeni haftada en fazla 3 gün ve günde 7,5 saat olarak planlandı. Böylece öğrencilerin eğitimlerini sürdürürken iş deneyimi kazanmaları ve bütçelerine katkı sağlamaları hedefleniyor.

Programda çalışma dönemi 16 Kasım 2026’da başlayacak ve 30 Haziran 2027’ye kadar devam edecek.

Başvuru şartları neler?

İŞKUR Gençlik Programı’na başvuracak adaylarda aranan şartlar şöyle:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

  • İŞKUR’a kayıtlı bulunmak

  • 18 yaşını tamamlamış olmak

  • Üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programlarında öğrenci olmak

  • Açık öğretim veya uzaktan eğitim programında öğrenim görmemek

  • Kendi sigortalılığı nedeniyle yaşlılık veya malullük aylığı almamak

  • İlanda belirtilen sigortalılık ve diğer katılım koşullarını karşılamak

  • Hane gelirinin en fazla 84 bin 226 TL 50 kuruş olması

İlan metninde ayrıca ikamet adresinin geçerli olması ve İŞKUR sistemindeki kişisel bilgilerin güncel tutulmasının önem taşıdığı belirtiliyor.

Başvurular nereden yapılacak?

Başvurular İŞKUR’un resmî internet sitesi, e-Devlet kapısı veya ALO 170 çağrı merkezi üzerinden yapılabilecek. Başvuruların 26 Ekim’de başlayıp 30 Ekim’de sona ermesi nedeniyle öğrencilerin son günü beklemeden işlemlerini tamamlamaları öneriliyor. Adayların, tercih edecekleri üniversite ve uygulama alanına ait kontenjanları, portal numaralarını ve başvuru koşullarını dikkatle incelemeleri gerekiyor.

Muhabir: Eray Sena Kösedağ