Trendyol 1. Lig’in 12. haftasında lider Kayserispor, deplasmanda Pendikspor ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar maçın son dakikalarında öne geçmesine rağmen galibiyeti koruyamadı ve sahadan bir puanla ayrıldı.
Pendikspor İlk Yarıda Etkiliydi
Mücadeleye iyi başlayan ev sahibi ekip, özellikle ilk yarıda geçiş hücumları ve uzun toplarla Kayserispor savunmasını zorladı.
dakikada Daniel Moreno’nun ceza sahası içindeki müdahalesini penaltı olarak değerlendiren hakem Burak Pakkan, beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Clarke Harris, kaleci Gökhan Değirmenci’yi geçerek Pendikspor’u 1-0 öne taşıdı.
İlk yarının kalanında Kayserispor beraberlik için pozisyonlar buldu ama gol çıkaramadı. Pendikspor soyunma odasına önde gitti.
İkinci Yarıda Kayserispor Baskıyı Artırdı
İkinci yarıya daha etkili başlayan Kayserispor, oyunun kontrolünü ele aldı ve rakip sahada baskı kurdu. Peş peşe gelen ataklarla beraberlik golü arandı.
dakikada Kayserispor lehine penaltı kararı verildi. Aynı pozisyonda Pendikspor’dan bir oyuncu kırmızı kart gördü ve ev sahibi ekip 10 kişi kaldı. Penaltıyı kullanan Benhur Keser, topu ve kaleciyi farklı köşelere göndererek skoru 1-1 yaptı.
Moreno 90+2'de Öne Geçirdi
Eşitliğin ardından baskısını sürdüren Kayserispor, rakip kalede defalarca gol aradı. Eksik kalan Pendikspor ise hızlı hücumlarla tehlike yaratmaya çalıştı.
Aradığı golü 90+2. dakikada bulan sarı-kırmızılılar, Moreno’nun vuruşuyla öne geçti ve galibiyete çok yaklaştı.
Uzatma Dakikalarında Gelen Penaltı Her Şeyi Değiştirdi
Kayserispor’un bu üstünlüğü uzun sürmedi. Uzatma dakikalarında penaltı kazanan Pendikspor, topu ağlara göndererek skoru 2-2'ye getirdi.
Böylece Kayserispor, son dakikada öne geçtiği maçta galibiyeti koruyamadı ve Pendikspor deplasmanından bir puanla döndü.





