Saadet Partisi Genel Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki konuşmasında fon soruşturması üzerinden ekonomi politikalarını eleştirdi. Arıkan, Şener Şen’in başrolünde yer aldığı 1985 yapımı Çıplak Vatandaş filmine gönderme yaparak filmin hikâyesiyle 2026 Türkiye’sindeki ekonomik tablo arasında bağ kurdu.

Meclis kürsüsünde Yeşilçam örneği

Konuşmasına filmdeki memur İbrahim’in hikâyesini anlatarak başlayan Arıkan, ek iş yapmasına rağmen ailesini geçindiremeyen karakterin çaresizlik içinde kendisini yarı çıplak şekilde sokağa attığını hatırlattı. Aradan geçen 41 yıla rağmen benzer bir tablonun yaşandığını savunan Arıkan şunları söyledi:

“Aradan tam 41 yıl geçti. Çıplak Vatandaş eskiden sadece bir Yeşilçam filmi idi, bugün iktidarın ekonomi modelinin adı oldu.”

“Maaş daha hesaba yatmadan borçlara gidiyor”

Vatandaşın geçim mücadelesine dikkat çeken Arıkan, maaşların daha hesaba yatmadan borçlara ayrıldığını söyledi. Vergi yükü, zamlar ve borçlanmanın vatandaşın ekonomik durumunu ağırlaştırdığını belirten Arıkan, mevcut ekonomi politikalarını eleştirdi:

“Cebindekini vergiler alıyor, sofrasındakini zamlar alıyor, geleceğini borçlar tüketiyor maalesef. Bugün değerli arkadaşlarım, AK Parti ekonomisinin adı Çıplak Vatandaş ekonomisidir.”

Fon soruşturması üzerinden iktidara yüklendi

Fon soruşturmasının gündemde olduğu bir dönemde konuşan Arıkan, vatandaşın enflasyon, zamlar ve vergiler nedeniyle ekonomik kayıp yaşadığını savundu. ÖTV, KDV ve MTV gibi vergilere de değinen Arıkan, konuşmasını sandığa işaret ederek tamamladı:

“İnsanlarımızı fonla soydular, enflasyonla soydular, zamlarla soydular, ÖTV’yle, KDV’yle, MTV’yle sürekli soyuyorlar. Ama yine bu kürsüden şunu ifade etmek istiyorum: Bu ülke asla sahipsiz değil. Çıplak Vatandaş ekonomisinin hesabını milletimiz sandıkta soracak inşallah.”

Mahmut Arıkan’ın Yeşilçam göndermesiyle yaptığı konuşma, fon soruşturması tartışmalarının yanı sıra ekonomi politikalarına yönelik eleştirileriyle de gündeme geldi.

İsmail Özdemir’den Almanya ziyareti! Türk vatandaşlarının sorunları gündeme geldi
İsmail Özdemir’den Almanya ziyareti! Türk vatandaşlarının sorunları gündeme geldi
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Eray Sena Kösedağ