PASTIRMA KAYSERİ’NİN

PASTIRMA KAYSERİ’NİN

Başkan Büyükkılıç, pastırma denilince Kayseri’den başka bir ilin akla gelemeyeceğini söyledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, zaman zaman pastırma, sucuk ya da mantıyla ilgili farklı illerin isminin telaffuz edilmesi üzerine yaptığı açıklamada bu üç lezzetin anavatanının Kayseri olduğunu söyledi. Başkan Büyükkılıç, “Pastırma denince akla Kayseri, Kayseri denince de pastırma gelir” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, pastırma denince Kayseri’den başka bir ilin akla gelemeyeceğini ifade etti. “Pastırma Kayseri’de yenir” ifadelerini kullanan Başkan Büyükkılıç, “Pastırma Selçuklulardan bu yana Kayseri’de üretilir. Pastırma denilince başka il telaffuz edilmez. Kayseri, yüzyıllardır pastırma, sucuk ve mantıyla anılmıştır. Pastırma denince Kayseri, Kayseri denince pastırma akla gelir” dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, pastırma, sucuk ve mantının önemli değerlerimiz olduğunu; ancak Kayseri mutfağının bu üç değerden ibaret olmadığını da dile getirerek, “Artık biz bu değerlerimizin dışındaki lezzetleri de ön plana çıkarmaya başladık” diye konuştu


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi
Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi
Kayseri Liseliler buluştu
İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler
Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak
Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi
Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi
Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret
3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor
Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret
19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası
Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”
Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi
Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı