PASTIRMA KAYSERİ’NİN

PASTIRMA KAYSERİ’NİN

Başkan Büyükkılıç, pastırma denilince Kayseri’den başka bir ilin akla gelemeyeceğini söyledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, zaman zaman pastırma, sucuk ya da mantıyla ilgili farklı illerin isminin telaffuz edilmesi üzerine yaptığı açıklamada bu üç lezzetin anavatanının Kayseri olduğunu söyledi. Başkan Büyükkılıç, “Pastırma denince akla Kayseri, Kayseri denince de pastırma gelir” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, pastırma denince Kayseri’den başka bir ilin akla gelemeyeceğini ifade etti. “Pastırma Kayseri’de yenir” ifadelerini kullanan Başkan Büyükkılıç, “Pastırma Selçuklulardan bu yana Kayseri’de üretilir. Pastırma denilince başka il telaffuz edilmez. Kayseri, yüzyıllardır pastırma, sucuk ve mantıyla anılmıştır. Pastırma denince Kayseri, Kayseri denince pastırma akla gelir” dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, pastırma, sucuk ve mantının önemli değerlerimiz olduğunu; ancak Kayseri mutfağının bu üç değerden ibaret olmadığını da dile getirerek, “Artık biz bu değerlerimizin dışındaki lezzetleri de ön plana çıkarmaya başladık” diye konuştu


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”

Kayseri Üniversitesi 6 yaşında

Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”

Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi

"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"

Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet

Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri

“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”

Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti

Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf

Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı

Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti

Talas Belediyesi'nde vergi mesaisi

Kayseri’de havalar ısınacak

Kayseri Kariyer Merkezi Projesi ile 5 bin 757 kişi iş buldu

“Geri dönüşümle geleceği ve doğayı koruyoruz”