Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde 'Küçük Paris' olarak bilinen eski adı Potamya, yeni adı Başköy olan mahallede 1800'lü yıllarda yapılan tarihi evler turizme kazandırılmayı bekliyor.
Bilinen ilk adı Potamya olan daha önce Ortaköy şimdide Başköy olarak bilinen mahalle Roma döneminde mavcuran, Potamya ve kavasos birleşik kent yeni adıyla Başköy muhteşem mimarıyla dikkat çekiyor. Başköy mahalle Muhtarı Yusuf Tuncer Kapadokya'nın merkezi olan Potamya'nın turizme kazandırılmasını istiyor.
Başköy Mahalle Muhtarı Yusuf Tuncer "Burada Rumlardan kalma bir ilkokul var, tarihçesi 1820 yıllarına ait. Ayrıca tarihi Rum evlerimiz var onlarda aynı iki bin yıl önce yaşanmış mübadele döneminde Rumlar gitmiş onun yerine Türkmenler ve Selanik tarafından gelen göçmenler var. Burası daha önce karakol olarak kullanılıyordu, sonra ise 1923 yılında ilkokula çevrildi. Köyümüzün içinde tarihi evlerimiz var, kiliseden dönme bir camimiz var. Camimiz Rumlardan kalma, Cumhuriyetten sonra mübadele döneminde kiliseden camiye çevrilmiş, fakat afattan dolayı şuanda kullanılmıyor. 1800'lü yıllarda yapılmış tarihi evlerimiz var, şuanda vatandaşların bir kısmı oturuyor bir kısmı afattan dolayı yeni yerleşim alanına gitti. 2014 yılında bir kaya yuvarlanması neticesinde 1 kişi kayanın altında kalarak vefat etti. Yetkililerden tarihi yerlerimize kamera takılmasını istiyoruz. Hazineciler burada cirit atıyor, hazinecilerin önüne geçmek için kamera takılması şart. Yetkililerden buraya sahip çıkmalarını ve turizme kazandırmalarını istiyoruz. Kapadokya'nın merkezi bizim burası, buranın eski ismi 'Potamya'dır" dedi.
Muhtar Tuncer "Kaymakamımız, Belediye Başkanımız burayla ilgileniyorlar sağ olsunlar. Fakat bu binalar bakım istiyor, bakım yapılmazsa kısa süre içinde yıkılacak. Yetkililerden binalara bakım yapmalarını ve turizme kazandırmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...