Sağlık
02 Mart 2023 - 12:52
Güncelleme: 02 Mart 2023 - 12:52

Yeşilay Danışma Merkezleri depremzedeler için çalışacak

Yeşilay Danışma Merkezleri depremzedeler için çalışacak

Yeşilay Danışma Merkezleri depremzedeler için çalışacak

EDİTÖR

ihlas Haber Ajansı

Haberi Sesli Oku

Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi: "Oluşum her zaman kendini diri tutacak, acil durumlarda işin psikolojik etkilerini sahaya yansıtacak"

Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi; Yeşilay Danışma Merkezi'nde gönüllü psikologların da bulunacağını ve bu oluşumun sürekli kendini diri tutarak acil durumlarda sahada destek vereceğini söyledi.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Yeşilay olarak afet bölgesindeki çalışmalara katkı sunduklarını ifade eden Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi; "Maalesef ülkemizde gerçekleşen ve 11 ili etkileyen afetin gerçekleştiği günden bu yana Yeşilay olarak sürece katkı sağlama çalışmalarında bulunduk. İlk günden itibaren bütün çalışma arkadaşlarımız, gönüllülerimiz ile birlikte Kızılay ile işbirliği içerisinde olmak adına Kızılay'a yönlendirdik. Kızılay gönüllüsü olarak da birlikte çalışmalar yaptık. Bunun yanı sıra şube olarak yardım kampanyalarımız oldu" dedi.

"Oluşum her zaman kendini diri tutacak, acil durumlarda işin psikolojik etkilerini sahaya yansıtacak"

Türkiye çapında depremzedelere psikolojik yardım sağlayacak olan Yeşilay Danışma Hattında psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve gönüllülerin bulunacağını aktaran Çifçi, sadece depremzedelere değil vatandaşlara da psikolojik destek verileceğini sözlerine ekledi. Çifçi açıklamasını; "Genel merkezimiz özellikle Yeşilay Danışma Merkezlerimizin tüm Türkiye çapında depremzedelerimize psikolojik yardım çerçevesinde bir çalışma başlattılar. Biz bu duyuruyu yaptığımız andan itibaren Kayseri'de birçok psikolog arkadaşımız gönüllü çalışmak istediklerini aktardı. Biz de onlarla bir oluşum halindeyiz. Hem Yeşilay Danışma Merkezimizdeki psikolog arkadaşlarımız, sosyal hizmet uzmanı arkadaşlarımız, hem üniversitelerimizden başvuran arkadaşlarımızla beraber güzel bir gönüllü psikolog ekibi oluşturmayı planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde gerek şubemizi gerekse şehirde birkaç alternatif noktada depremzedelerimize uzun vadede psikolojik destek vereceğimiz bir çalışma planlıyoruz. Bu oluşturacağımız oluşum her zaman kendini diri tutacak. Allah bir daha göstermesin fakat böyle acil durumlarda işin psikolojik etkilerini biranda sahaya yansıtacağımız bir oluşum olarak da çalışmalara devam etmesini istiyoruz. Psikolog ekibimiz sadece bu anlamda depremzedelere değil dönem dönem halkı bilinçlendirme adına bu tür çalışmalarını devam ettirmeyi planlıyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ama her kesimin olduğu gibi bizler de bu anlamda elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız" şeklinde sürdürdü.

Öte yandan 11 ili etkileyen deprem nedeniyle 1-7 Mart Yeşilay Haftası'nda hazırlanan tüm imkanların depremzedeler için kullanılacağı, depremden etkilenen vatandaşların 444 98 01'i arayarak çevrimiçi ve yüz yüze uzmanlardan destek alabileceği bildirildi.

Haber Kaynak : İHA

KGC Başkanı Kösedağ’dan Türk bayrağına yönelik saldırıya sert tepki

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’na yönelik saldırıyı sert sözlerle kınadı.

KASKİ’den Kayseri’ye yeni içme suyu hamlesi: 10 kuyu için ihale açılıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, merkez ilçelerin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla Melikgazi ve Talas’ta 10 yeni sondaj kuyusu açılması için Şubat ayında ihaleye çıkıyor.

Kayserispor’da Başakşehir mesaisi başladı

Süper Lig’in 19. haftasında RAMS Başakşehir’i konuk edecek olan Kayserispor, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Radomir Dalovic yönetiminde start verdi.

Cıngı’dan Kayseri tarımı için dikkat çeken açıklamalar...

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Kurulu’nda Kayseri detayı…

Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.

Yemliha Mahallesi’ne yeni sağlık yatırımı geliyor

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.

Develi’nin eski belediye başkanı hayatını kaybetti

Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Vali Çiçek’ten Nusaybin’deki Türk Bayrağı saldırısına sert tepki

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.

Gram altın 10 bin TL olur mu? İslam Memiş’ten dikkat çeken tahmin

Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.

Okandan’dan sağlık yatırımı açıklaması: 800 yataklı yeni hastane

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kayseri’de ByLock kullanıcısı ihraç emniyet müdürü yakalandı

Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.

Kayserili iş adamına 25 yıl hapis cezası

Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan aranan şahıs yakalandı

Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.

Kayseri nöbetçi eczaneler (20 Ocak 2026)

Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.

Kayseri’de toplu taşımada sürpriz değişiklik! Raylı sistemde yeni tarife başladı

Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri sağlıkta yeni bir eşiğe hazırlanıyor: 800 yataklı hastane müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9