Kayseri Sanayi odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan belirli sektörlere ilişkin vergi indirimlerini değerlendirerek, ?Oldukça isabetli alınmış bir karar olduğuna ve neticelerinin olumlu olacağına inanıyoruz. Sayın Bakanımıza üyelerimiz adına teşekkür ediyorum? dedi.
Vergi indirimlerini zamanında yapılan bir uygulama olarak değerlendiren Başkan Büyüksimitci, ?Mobilya, beyaz eşya, otomotiv ve inşaat gibi istihdam yoğun sektörlerde yapılan vergi indirimleri, bu sektörlerde yaşanan tıkanıklığı gidermesi ve piyasaların rahatlaması bakımından tam zamanında yapılmış bir uygulamadır. İş dünyasının bu yönde hem talepleri vardı, hem de beklentileri vardı. Bizimde bu sektörlerde ciddi manada faaliyet gösteren üyelerimiz var. Özellikle mobilya meslek komitemiz başta olmak üzere, inşaat ve elektrikli ev aletleri komitelerimizden gelen talepleri Odalar ve Borsalar Birliği´ne ve ilgili Banaklıklarımıza iletmiştik. Bu manada taleplerimizin karşılık bulması bizleri ziyadesi ile memnun etti? dedi.
Vergi indirimlerini hükümetin reel sektörün yanında olduğunun bir göstergesi olarak değerlendiren Başkan Büyüksimitci, ?Enflasyonla Topyekûn Mücadele kapsamında özel sektörümüz hükümetin yanında olduğunu gösterdi ve kampanyaya çok ciddi destek verdi. Şimdide Sayın Bakanımız yaptığı açıklamalarla özel sektörün yanında olduklarını bizlere gösterdi. Bu vergi indirimleri de kamu-özel sektörün birlikteliğinde tespit edilip, çözüm üretilmiş konulardan bir tanesidir. Her zaman ifade ettiğimiz gibi kamu-özel sektör birlikte çalışır, istişare ve ortak akılla hareket edersek başaramayacağımız iş yoktur. Bunun örneklerini son birkaç yıl içerisinde defalarca yaşadık? diye konuştu.
Alınan kararların enflasyonla mücadeleye de olumlu yansıyacağına değinen Başkan Büyüksimtci, alınan kararların zaten bu yönde olduğunu, piyasaların canlanmasının ekonomik büyümeyi beraberinde getireceğini, piyasalarında oturması ile enflasyonunda düşüş trendine geçeceğini söyledi.
Başkan Büyüksimitci, özel sektöre destekleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve gecesini gündüzüne katarak özel sektör için mücadele eden TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu´da teşekkür ederek, vergi indirimlerinin tüm sektörlere hayırlı olmasını temennisinde bulundu.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...