Yaşam
15 Ocak 2022 - 12:39
Güncelleme: 15 Ocak 2022 - 12:39

Ulaşım A.Ş. 86 milyon yolcuya hizmet verdi

Ulaşım A.Ş. 86 milyon yolcuya hizmet verdi

Ulaşım A.Ş. 86 milyon yolcuya hizmet verdi

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet verdiği raylı sistemlerde faaliyet veren tramvay ve otobüs araçları ile 2021 yılında kat edilen 48 milyon 436 bin kilometrede toplam 86 milyon 913 bin 388 yolcu taşındı.

İlimizde  2008 yılında ilk test sürüşü yapılan, 2009 yılında raylı sistem yolcu taşımacılığı faaliyetlerine başlamasıyla çevreci, konforlu, güvenli ve ekonomik ulaşım sağlanırken, milyonlarca yolcu da bu imkândan faydalandı.

2021 yılı içerisinde 4 milyon 336 bin kilometrelik yolda toplam 27 milyon 313 bin 388 yolcu taşırken, korona virüs ile mücadele kapsamında 1 yılda 32 bin dezenfeksiyon işlemi yapıldı.

Uzunluğu mevcut 35 kilometre olan raylı sistem hatlarına iki ayrı noktada yeni hatlar ekleniyor. Bir taraftan Talas Anayurt Tramvay Hattı Projesi’nin inşa çalışmaları, diğer taraftan ise Anafartalar-Şehir Hastanesi-Mobilyakent Tramvay Hattı Projesi’nin inşa çalışmaları yürütülürken, projelerin hizmete alınmasıyla birlikte 48 kilometreye ulaşmış olacak. Öte yandan dizel yakıtla çalışan motorlara sahip otobüs gibi toplu taşıma araçlarına kıyasla raylı sistem araçlarımız kullandığı enerji türüyle daha çevreci bir fonksiyon üstlenirken, hızlı ulaşım sağlaması nedeniyle de zamandan tasarruf sağlıyor.

Ayrıca Ulaşım A.Ş. otobüs işletmeleri aracılığıyla da otobüs araçları ile 59 milyon 600 bin yolcu taşıdığı 2021 yılında 44 milyon 100 bin kilometre yol kat etti. Otobüslerdeki dezenfeksiyon işlem sayısı ise 1 yıl içerisinde 93 bine ulaştı.

Tramvay ve otobüs araçları ile 1 yıl içerisinde kat edilen 48 milyon 436 bin kilometrede toplam 86 milyon 913 bin 388 yolcu taşındığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, hem trafik yoğunluğunu azaltmak hem ulaşımdaki konforu artırmak amacıyla gece, gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ
Anahtar Kelimeler: Ulaşım .. milyon yolcuya hizmet verdi

KGC Başkanı Kösedağ’dan Türk bayrağına yönelik saldırıya sert tepki

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’na yönelik saldırıyı sert sözlerle kınadı.

KASKİ’den Kayseri’ye yeni içme suyu hamlesi: 10 kuyu için ihale açılıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, merkez ilçelerin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla Melikgazi ve Talas’ta 10 yeni sondaj kuyusu açılması için Şubat ayında ihaleye çıkıyor.

Kayserispor’da Başakşehir mesaisi başladı

Süper Lig’in 19. haftasında RAMS Başakşehir’i konuk edecek olan Kayserispor, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Radomir Dalovic yönetiminde start verdi.

Cıngı’dan Kayseri tarımı için dikkat çeken açıklamalar...

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Kurulu’nda Kayseri detayı…

Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.

Yemliha Mahallesi’ne yeni sağlık yatırımı geliyor

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.

Develi’nin eski belediye başkanı hayatını kaybetti

Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Vali Çiçek’ten Nusaybin’deki Türk Bayrağı saldırısına sert tepki

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.

Gram altın 10 bin TL olur mu? İslam Memiş’ten dikkat çeken tahmin

Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.

Okandan’dan sağlık yatırımı açıklaması: 800 yataklı yeni hastane

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kayseri’de ByLock kullanıcısı ihraç emniyet müdürü yakalandı

Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.

Kayserili iş adamına 25 yıl hapis cezası

Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan aranan şahıs yakalandı

Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.

Kayseri nöbetçi eczaneler (20 Ocak 2026)

Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.

Kayseri’de toplu taşımada sürpriz değişiklik! Raylı sistemde yeni tarife başladı

Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri sağlıkta yeni bir eşiğe hazırlanıyor: 800 yataklı hastane müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9