Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, bir süre önce alışveriş merkezlerindeki ´Güvenlik sorunu´ ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından bir tek Ankara Valiliği´nin harekete geçtiğini belirterek, ?Bizi bir tek Türkiye´de Ankara Valiliği anladı, ama, maalesef oda yanlış anladı? ifadelerini kullandı.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, kamu kurumları ve AVM´lerin girişlerindeki X-Ray cihazları ile metal detektörlerin göstermelik olduğunu savunarak, asıl tehlikenin mağazalarda satılan kesici aletler olduğunu söyledi. Bir süre önce bu yönde açıklama yapıp, kamuoyunu uyardıklarını dile getiren Şahin, şöyle dedi:
"AVM´ler de güvenlik ile alakalı ciddi bir denetleme var, fakat denetlemelerin hiçbir geçerliliği yok. Biz bunu dile getirmeye çalıştık. Dedik ki, içeriye sokulmayan küçücük çakılara rağmen, içeride satılan büyük satırlar ve yaralayıcı aletler var. İçeride satılıyor siz içeride sattığınız aletleri dışarıdan girdirmemeye çalışıyorsunuz. O cihazların hala denetleyecek bir kurumu yok. Maalesef hangi kurum denetliyor, hangi kurumdan izin alınıyor, hangi kurum buna gelip çalışıyor, çalışmıyor raporu veriyor belli değil ama muazzam bir eziyet var tüketiciye. Biz bununla alakalı güvenlik için ciddi o sıkıntılardan kurtulalım buna bir son verilsin diye çağrıda bulunduk. Bizi bir tek Türkiye´de Ankara Valiliği anladı ama maalesef oda yanlış anladı. Bütün AVM´leri denetleyip, ?metal detektörler alın, burada niye metal detektörler yok, şurada işte şu kapıda yok, şurada ki çalışmıyor´ gibi bir tablo ortaya çıktı. Zaten bizim şikayet ettiğimiz durum metal detektörler. Çünkü bu iş sadece bu ürünleri satan firmaların işine yarıyor. İçerde daha büyük kesici aletler satılıyor."
"GİRİŞTE ANAHTAR ÖTÜYOR AMA İÇERDE DAHA BÜYÜK TEHLİKE VAR"
Açıklamasında, ?İçeriye anahtarla girmek isteseniz metal detektör ötüyor, sizi almıyorlar ya da o cihazı bıraktırıyorlar? diyen Şahin, ?Anahtar yüzünden cihaz ötüyor, fakat içeriye girdiğinizde çok daha büyük aletler satılıyor. Yani daha büyük tehlike var. Bu konuda örnek olaylar da var. Biz bu güvenlik eziyeti ve komedisi bitsin diye açıklama yaptık, fakat Ankara Valiliği bizi o kadar yanlış anlamış ki; ?Herhalde güvenlikte zafiyeti var gidelim, denetleyelim demişler´ Kısacası AVM´lerde güvenlik bilmecesi var. Bu konuda yeni bir güvenlik çalışması yapılmalı? diye konuştu.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de