İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin 4 dekar üzerine kurduğu lavanta bahçesinde kendi markasını oluşturmayı hedefleyen kadın çiftçi Venhar Yılmaz’ın bahçesini ziyaret etti.
İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Demirbaş ve Talas İlçe Müdürü Murat Ürker ile beraber Talas ilçesinde bulunan 2 dekarı 2 yaşında, 2 dekarı ise 1 yaşında olan lavanta bahçesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Çiftçinin arazisini gezerek kendisine teknik bilgiler veren İl Müdürü Şahin, "Lavanta, tıbbi aromatik bitkiler içerisinde önemli bir yere sahiptir. İl Müdürlüğümüzün lavanta ile ilgili yürütülmekte olan projeleri bulunmaktadır. Müdürlüğümüzü ziyaret edip arkadaşlarımızdan bilgi alarak bu projelerden faydalanabilirsiniz. Zaman içinde karşılaşacağınız tüm teknik konularda arkadaşlarımız sizlere yardımcı olacaktır. Başarılarınızın devamını diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Kadın çiftçi Venhar Yılmaz ise, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'ın sosyal medyada lavanta ile ilgili konuşmalarını dinleyip etkilenerek, hem turizme hizmet etmek hem de yağlık olarak kozmetikte kullanmak amacıyla lavanta bahçesi kurduğunu dile getirdi. Ayrıca, düğün çekimleri için yeni evlenen çiftlerin de lavanta bahçelerine özel ilgi gösterdiğini ve bu amaçla da hizmet vermek istediğini kaydeden Yılmaz, mevcut ekiliş alanını arttırmak için çalışmalara başladığını belirtti. Yılmaz ayrıca, 'venharlavander' adlı isimle marka tescil işlemlerine başvuracağını kaydederek, ilgi ve ziyaretlerinden dolayı Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin'e şükranlarını sundu.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.