TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BÜNYAN’LI ÜRETİCİLERE ZİYARET

TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BÜNYAN’LI ÜRETİCİLERE ZİYARET

Hacıpaşaoğlu: “Çiftçilerimiz ve besicilerimiz üretmeye davam ediyor”

Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri korona virüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalardan muaf olan çiftçileri ziyaret ederek üretim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Mümtaz Hacıpaşaoğlu burada yaptığı açıklamada “Alınan kısıtlama önlemlerine rağmen çiftçilerimiz ve besicilerimiz üretmeye davam ediyor. Hayvansal ve bitkisel üretim aksamadan devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında Bünyan ilçesinde üretim yapan çiftçileri ziyaret ederek destek verdiler. Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Mümtaz Hacıpaşaoğlu burada yaptığı açıklamada "Çiftçilerimiz üretime devam ediyor. Korona virüs ile uğraştığımız şu günlerde çiftçimiz, köylümüz arazide hayvancılık ve tarımla uğraşıyor. Tarımsal faaliyetlerimiz devam ediyor. Hiçbir endişeye gerek yok, bizler tarım ordusu olarak çiftçilerimizin yanındayız. Alınan kısıtlama önlemlerine rağmen çiftçilerimiz ve besicilerimiz üretmeye davam ediyor. Hayvansal ve bitkisel üretim aksamadan devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Küçükbaş besicilik yapan Ethem Erdoğan ise, " geçen sene 50 koyun ile başladığım hayvanlarımı bu sene 100 kadar koyunum, 89 tane kuzum oldu. Bu zor günlerde dahi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri gelerek koyun ve kuzularımı hem aşılama hem de küpeleme yaptıkları için teşekkür ediyorum. Devletimiz sağ olsun, gerek Veteriner Hekim arkadaşlarımız, gerekse Ziraat Mühendisi arkadaşlarımız geliyorlar ve ilgi gösteriyorlar" ifadelerini kullandı.

Bünyan ilçesinde büyükbaş hayvan besiciliği yapan Hüseyin Önder Yıldırım’da "Türkiye'nin tarım ve hayvancılıkta sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımızın bu zor süreçte evde kalmalarını tavsiye ediyorum. Bizler Türkiye için buradayız ve üretmeye devam ediyoruz." diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı
Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu
Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor
Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti
Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet
Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu
“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”
CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti
Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı
Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi
Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu
Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği
Ekmeğe zam yolda
'Dijital yaşam ve iletişim'
Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül