Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Ali Dağı Doğa Yürüyüşleri’nin bu yıl ki son etkinliği kış öncesi rekor düzeyde katılımla gerçekleşti. Başkan Yalçın'ın da katıldığı “Sonbaharı Uğurluyoruz” temalı etkinlikle yüzlerce spor ve doğasever Ali Dağı’nda buluştu.
Ali Dağı 360 Yürüyüş yolunda gerçekleşen etkinliğe katılan küçük büyük her yaştan spor ve doğa sever temiz havada yürüyüş yapmanın keyfini yaşadı. 1000’in üzerinde katılımla gerçekleşen etkinliğe üniversite öğrencileri ve paraşüt sporcularının yanı sıra Talas Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi üyeleri, Talas Belediyesi Sporcu Fabrikası üyeleri, Türk Kızılayı Kocasinan, Melikgazi ve Talas gönüllüleri ve İşitme Engelliler Derneği üyelerinden oluşan birçok sivil toplum kuruluşu da katıldı.
Organizasyon öncesi Ali Dağı 360 Kafe önündeki yeşil alanda yürüyüş için gelen vatandaşlara hitap eden Başkan Yalçın, Ali Dağı 360 Yürüyüş Yolu’nun spor yapmak için bir cevher olduğuna dikkat çekti. Kendisinin de Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte haftanın 3 günü bu parkurda yürüdüğünü ifade eden Başkan Yalçın, şöyle konuştu…“Çok değerli kardeşlerim gününüz hayırlı olsun, günaydınlar. Gunün en güzel saatlerinde burada buluşmak aslında bir cevheri keşfetmek anlamına geliyor. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Bey ile birlikte bir yürüyüş grubumuz var, biz haftada 3 gün burada sabah 6'da buluşuyoruz ve yürüyüş yapıyoruz.” dedi. Ali Dağı 360 Yürüyüş Yolu’nun 9 kilometrelik bir parkur olduğunu belirten Başkan Yalçın “Buranın güzelliği dillere destan” ifadeleriyle sporseverler açısında ideal bir ortam olduğunu vurguladı. Başkan Yalçın sözlerine şöyle devam etti. “Ali Dağı 360 Yürüyüş Yolu’nu tam tur yapınca tam 9 kilometrelik parkur tamamlanmış oluyor. Bu saatlerde buranın güzelliği dillere destan. Bu tadı almış olmak ve sizin de cesaret ediyor olmanız çok önemli. İnşallah çok kısa zamanda Ali Dağı bir rehabilitasyon merkezi haline gelecek. Ben hepinize iyi sporlar ve sağlıklı yaşam diliyorum.”
Etkinlik hakkında görüşlerini dile getiren Talas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alaanddin Kayabaşı, Başkan Yalçın’a teşekkür ederek şunları söyledi: "Buradan esnaflar adına Başkan Yalçın’a teşekkür ediyoruz. Gerçekten doğal ortamda güzel bir yürüyüş yapıyoruz."
Yürüyüşe katılan gönüllüler ve öğrenciler de etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hunat Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan bir öğrenci, çok mutlu olduğunu ifade ederek öğrenciler için çok faydalı bir etkinliğe imza atılmış olduğunu belirtti. Bir diğer öğrenci de arkadaş grubu olarak etkinliğe katıldıklarını ve pandemi sonrası bu etkinlikten dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Yoğun ders dönemi ve pandemi şartlarının ardından arkadaşlarıyla böyle bir etkinlikte buluştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden bir diğer öğrenci de bu imkanı sağladığı için Başkan Yalçın’a teşekkür etti. Yürüyüşün sınavlardan önce moral olduğunu belirten bir öğrenci de “Mutluyuz, sınavlardan önce çok güzel oldu, arkadaşlarımızla stres atmış olduk. Teşekkür ederiz.” dedi.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...