Talas Belediyesi’nden Suç Duyurusu

Talas Belediyesi’nden Suç Duyurusu

Talas Belediyesi’nden yazılı bir açıklama yapılarak ilimizde yayın yapan bir medya kuruluşunun belediye ile ilgili asılsız haberleri yaptığı vurgulanıp; söz konusu kuruluşun genel yayın yönetmeni hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı,  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Radyo Televizyon Üst Kurulu, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği, Devlet Denetleme Kurulu ve ilgili resmi makamlar nezdinde yasal başvuru  ve suç duyurularının gerçekleştirildiği duyuruldu.

Talas Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi.

“Azim Deniz adlı şahıs 3 gün süren “Talas Belediyesinde Skandal” başlığı altında başkanımızı ve belediyemizi itibar suikastına uğratan bir paylaşımda bulunmuştur. Haberde adı geçen şoför personelimiz M. A.’nın hem SRC Psikoteknik Belgesi, hem ehliyeti, hem de ticari araç kullanma belgesi mevcuttur.  Geçen hafta içinde kullanmış olduğu belediyemize ait kamyona bir başka aracın arkadan çarpması sonucu kazaya karıştığı tespit edilmiştir. O esnada trafik polislerinin denetimi neticesinde ehliyetine el konulmuş olduğu anlaşılmıştır. Bu durum hiçbir suretle belediyemiz açısından kabul edilemez, onaylanamaz.

Söz konusu personelimizin iş akdi derhal feshedilerek kendisine tebliğ edilmiştir.

Bu olayın haber yapılması doğaldır. Doğal olmayan ve rahatsızlık verici olan husus haber yapılmadan önce 3 gün süreyle haberin “Talas Belediyesinde Skandal” başlığı ile başkanımızı ve belediyemizi itibar suikastına uğratma hedefi ile Azim Deniz tarafından sözde haberleştirilmesidir.

Haberde bu şahıs özellikle detay vermeyip ve bilinçli bir şekilde haberi erteleyerek gayriahlaki, gayrihukuki ve şantajvari amaç hedeflediği ve belediyenin de bu ahlaksız girişime alet edileceği izlenimini kamuoyuna vermeye çalıştığı görülmüştür.

Sosyal medyanda yayınladığın paylaşımlarla hiçbir etik, ahlaki yasa tanımadan bu paylaşımlarını pervasızca sürdürüyorsun. Tüm bunların takipçisi olacağız. Elbette tüm bunların da yasal bir karşılığı olacaktır.

Bu bağlamda başta Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Radyo Televizyon Üst Kurulu, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği, Devlet Denetleme Kurulu ve ilgili resmi makamlar nezdinde yasal başvurularımızın ve suç duyurularımızın gerçekleşeceğini değerli kamuoyu ile saygıyla paylaşırız.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“19 Mayıs milletimiz ve ülkemiz için gelecek adına atılan tarihi bir adımdır”
“Gençlik Yürüyüşü” Etkinliği gerçekleştirdi
Özel çocuklara "QR kodlu" koruma
"Güçlü Türkiye gençlerimizle gücüne güç katacak"
Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”
Kayseri Üniversitesi 6 yaşında
Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”
Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi
"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"
Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet
Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri
“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”
Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti
Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf
Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı