Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül sigortalıların emeklilik aşamasında sıkıntı yaşamaması için hizmet birleştirmelerini bir an evvele gerçekleştirmeleri konusunda uyardı?
Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül emeklilik aşamasına gelen vatandaşların daha önceden hizmet birleştirmelerini yapmamalarının süreci uzattığını ve mağduriyetlere sebep olduğunu hatırlatarak bu sıkıntıların yaşanmaması için hizmet birleştirmelerinin bir an evvel yapılması uyarısında bulunarak şunları kaydetti? ?Emeklilik aylığı bağlanırken yaşanan en büyük sıkıntı hizmet birleştirme sürecidir. Birden fazla kurumda sigortanız varsa, yani hem 4/A (SSK) hizmetiniz hem de 4/b (Bağ-Kur) veya 4/c (Emekli Sandığı) hizmetiniz varsa emeklilik sürenizin dolmasına iki yıl kaldığında şahsen veya posta yoluyla kurumumuza başvurulması halinde sigortalılarımızın hizmet birleştirilmesi işlemi yapılacaktır. Böylelikle sigortalılığında, özellikle Bağ-kur sigortalılığında sorun olan vatandaşlarımız erkenden sorunu çözme ve tedbir alma imkanına kavuşacaktır. Uzun süre aylığının bağlanmasını beklemeyecektir. Biliyorsunuz 2008 öncesi Bağ-Kur sigortalılıkları oda kayıtlarının geçerli olduğu dönemler vardı. Özellikle bu dönemlerle ilgili sıkıntılar yaşamaktayız. Ayrıca aylık bağlama sürecinde Bağ-Kur hizmeti birleştirmesi yazışma ile olmakta ve ister istemez belli bir süreç geçmektedir. Sigortalılarımızın mağdur olmamaları adına bu dilekçeyi vermeleri gerekmektedir. Biz merkezlerimizde bununla ilgili tedbirler aldık. Matbu dilekçeler hazırlattık. Vatandaşlarımız başvurmaları halinde 2-3 dakika içerisinde dilekçe verme işlemlerini tamamlayacağız.? İfadesini kullandı?
Açıklamasında emeklilik bağlama gün istatistiği hakkında da bilgi veren İl Müdürü Hasgül; ?Emekli aylığı bağlama gün sayımız Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak 10 gün civarındadır. Eğer hizmet birleştirme işlemleri yapıldığı takdirde bu rakamı 5 gün ve daha altına çekme hedefimiz var. Şuan ki en büyük idealimiz kişilerin dilekçesini verdikten sonra çaylarını yudumlarken birkaç saat içinde emekli aylığını bağlamaktır. ? değerlendirmesinde bulundu?
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de