İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kayseri Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu MYO işbirliğinde Sanatçı Dr. Zahide Şahin tarafından düzenlenen ve Yahyalı Halılarından Motifler konulu 'Sandıkta Açan Sümbüller' sergisi açıldı.
Tarihi Kayseri Kalesi içerisinde bulunan Arkeoloji Müzesi'nde bulunan serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya; "Yahyalı için önemli bir gün. Milattan önce 3. yüzyılda Türk halısı bulunmuştu. Keşfedilen en eski Türk halısı. Yahyalı halısı biliyorum ki Türk halısının devamı. Çok üzücü ama Yahyalı'da 15 yıl öncesine kadar her evde Yahyalı halısı dokunurken, gençlerimizin çeyizliklerini yaptığını bildiğimiz bir halıyken şuan günümüzde sayısı çok azalmıştır. Bunu tekrardan nasıl hayata geçirebiliriz diye yerel yönetimlerimizden fikir alışverişinde bulunuyoruz ama makinalaşmanın artmasıyla bu değerlerimiz günümüzdeki varlığını kaybediyor" dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ise; "Bugün burada Yahyalı halılarında motifleri görüyoruz. Gerçekten her bir motifin anlamı olduğunu, bazılarının geleneksel bazılarının ise yaşanmış olaylardan yola çıkmış motifler olduğunu gördüm. Zahide hocam bunları da tasarıma dönüştürmüş. Böyle güzel bir etkinlikte de bizleri bunlarla buluşturdu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Yahyalı bölgemiz de biliyorsunuz bir doğa harikası, şelaleler diyarı. Birçok yönüyle öne çıkıyor. Ancak halısının da ayrı bir yeri var. Hem coğrafi işaretli ürünlerinden bir tanesi hem de bölgenin özel yünleri, kullanılan motifleriyle de ayrı bir önem taşıyan halı" ifadelerini kullandı. Kayseri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Tekin de halı içerisinde Anadolu insanının duygularının bulunduğunu aktararak; "Sanat ve gönül coğrafyamızın yansımasıdır bunlar. Bir halı deyip geçmiyoruz. Çünkü içerisinde ilmek ilmek Anadolu insanının rüyası, duyguları, aşkları vardır. Bu açıdan baktığımızda o halının içerisinde birçok şey okuyabiliriz. Aslında bir medeniyeti okuruz. O renkler, desenler ve bir de çilekeş sürdürülen bir ömür. Şimdi müzelerimizde yer alıyor, aslında evlerimizdeydi bunlar. Yine ümit ediyoruz ki bu çabaların bir yansıması olsun, yeniden hayat bulsun. Gelenekler çok mühimdir kolay oluşmaz, kolay da vazgeçmeyelim" diye konuştu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın da; "İnşallah talep istikametinde Kayseri'de bir halı, kilim müzesi oluşturulması yönünde adım atacağız. Kayseri kültürünü ön plana çıkartmak adına unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin ön plana çıkartılması adına yapılan çalışmadan dolayı herkese teşekkür ediyorum" dedi. Müze Müdürü Gökhan Yıldız vatandaşları sergiye davet ederek; "7-17 Eylül arasında değerli hocamızın uzun yıllardır yapmış olduğu emeklerinin bir nevi yansıması olan geleneksel el sanatlarımızın önemli bir değeri Yahyalı Halılarına ilişkin bu sergiyi tüm halkımızın ücretsiz şekilde hizmetine sunmuş olduk. Yahyalı'ya dair merakı olan tüm sanatseverlerimizi sergiye bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
açılışın yapılmasının ardından katılımcılar Sanatçı Dr. Zahide Şahin'den eserler hakkında bilgi aldı. Şahin, serginin 10 gün boyunca açık kalacağını belirterek vatandaşları davet etti.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de