Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) İç Mimarlık Kulübü, moda ve tekstil tasarımı alanında uluslararası ödüle sahip dokumacı ve sanatçı Fırat Neziroğlu´nun konuşmacı olarak katıldığı, ?Deneyimi Tasarlamak, Tasarımı Deneyimlemek? konulu bir konferans düzenledi.
Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi´nde düzenlenen konferansta konuşan sanatçı Fırat Neziroğlu öğrencilere deneyimlerini anlatarak bazı önerilerde bulundu. Öğrencilere kalemle çizerek tasarım yapmalarını tavsiye eden Sanatçı Fırat Neziroğlu, ?Başka birisini deneyimi ile yola çıkarsanız şöyle bir şey yaşarsınız. Karda birinin izinden gidersen önündekinin düştüğü yerde sende düşersin. Dolayısıyla başkasının gittiği yoldan çıkıp, çevreye bakmak lazım. Kumaş tasarımında en önemli şey hissi tasarlamaktır. Özden, kültürden, gelenekten uzaklaştıkça köksüz ağacın ya da çiçeğin solacağı gibi soluyoruz. Yaptığınız bir şeyde gelenekten bir nebze olsun kopmamanızı naçizane öneriyorum. Yaptığım işlerin yurt dışında bu kadar değer görmesinin tek nedeni budur. Anneanne-dede ne yapıyorsa bende onu yapıyorum. Sadece söylem dilim farklı? dedi.
Konferans sonunda Sanatçı Fırat Neziroğlu öncülüğünde NNYÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerin katılımı ile workshop gerçekleştirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, merkez ilçelerin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla Melikgazi ve Talas’ta 10 yeni sondaj kuyusu açılması için Şubat ayında ihaleye çıkıyor.
Süper Lig’in 19. haftasında RAMS Başakşehir’i konuk edecek olan Kayserispor, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Radomir Dalovic yönetiminde start verdi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...