?Dijital Ekonomi ve Rekabet Kurumu´ konulu toplantıya katılmak üzere ilimize gelen Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven´i ziyaret edip; Abdullah Gül Üniversitesi´nde ?Dijital Ekonomi ve Rekabet Kurumu´ konulu konferans verdi?
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. Muhammet Güven, Rekabet Kurumu Başkanı Torlak´a, Türkiye´de 10 Araştırma Üniversitesi arasında yer alan Erciyes Üniversitesi´ndeki eğitim ve araştırma faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Ziyaretin sonunda ise Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rekabet Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak´a üniversitenin çini vazosunu takdim etti.
Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak Erciyes Üniversitesi ziyaretinin ardından ilimizdeki bir diğer devlet üniversitesi olan Abdullah Gül Üniversitesi´ne geçerek ?Dijital Ekonomi ve Rekabet Kurumu? konulu konferans verdi.Konferansın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz yaptı.
Daha sonra geçilen konferansta, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Rekabet Kurumu´nun görev alanlarını ve hedeflerini anlattı.
Rekabet Kurumu olarak amaçlarının tüketici refahına katkı sağlamak olduğunu belirten Prof. Dr. Torlak, rekabeti korumak suretiyle iktisadi etkinliği artırmaya çalıştıklarını, dünyada rekabetçi bir ekonominin olduğunu hatırlatıp, toplumsal refahı artırmaya çalıştıklarını kaydederek "Rekabet güzel bir şey. Rekabet salt bir yarış değil. Rekabeti korumak suretiyle aslında biz iktisadi etkinliği artırmaya çalışıyoruz. Yani kimsenin yan gelip yatmasına izin vermiyoruz. Çünkü rekabetçi ekonomi ve bir dünyadayız. Sen öyle yaparsan iktisadi etkinliğini koruyamazsın. Biri gelir senin belini büker. Amacımız tüketici refahına katkı sağlamak? şeklinde konuştu.
Torlak Rekabet Kurumu´nda çalışmak veya staj yapmak isteyen öğrencilere de bilgiler verdi. Konferans, soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...
Kocasinan'da öğrencilere ücretsiz kahvaltı projesi için ihale süreci başladı...Detaylar Kayseri Haber'de
Bal tenekeleri içinde uyuşturucuyla yakalanan sanık: "Ev almayı teklif ettiler"...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek müjdeyi duyurdu: "6. kuyuda da aradığımız müjdeye ulaştık"...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, yarıyıl tatilinde aileler ve öğrencilere önemli mesajlar verdi...Detaylar Kayseri Haber'de