Kayseri´nin Pınarbaşı ilçesinde 13 yıllık öğretmen Raşit Poyraz Ünsal, 1 derslikte 4 sınıfı birden okutuyor. Okulun bütün ihtiyaçlarını kendi gideren Raşit öğretmen, hem öğrencilerinin hem de köy halkının da sevgisini kazandı.
Kayseri´nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Yukarı Karagöz köyünde 2 yıldır sınıf öğretmeni olarak tek başına görev yapan Raşit Poyraz Ünsal, 1 derslikte 4 sınıfı okutuyor. 20 öğrencisiyle tek tek ilgilenen, aynı zamanda hafta sonları da öğrencilerini yalnız bırakmayan Raşit öğretmen, vefakarlığı ile köy halkının da sevgisini kazandı.
13 yıllık öğretmen Raşit Poyraz Ünsal, ?Meslek hayatımda 4. okulum. 2 yıldır Pınarbaşı´nda çalışıyorum. Kısmetimde burası varmış, bir köy okulu. Burada 4 sınıf bir aradayız. 1., 2., 3., ve 4. sınıflar var. İyiyiz, mutluyuz, çalışıyoruz ve görevimizi yapıyoruz. sınıfımız da 20 öğrenci var. Okulumuz ilçeye biraz uzak olduğu için sabah erken saatlerde okuluma geliyorum. Bazen kendi aracımla, bazen başka vasıtalarla geliyorum. Biraz birleştirme sınıfın sıkıntıları var, 4 sınıfın bir arada olması insanı biraz yoruyor ama biz öğretmenliği severek yapıyoruz, bunlarda bizim çocuklarımız. Çocuklarımızla ders saatlerinde etkinlikler yapıyoruz. Köyde olduğumuz için doğa ile her zaman yan yanayız. Okulumuzun yanına tarla yaptık, oraya bir şeyler ekmeyi planlıyoruz. Hem derslerimizi hem de sosyal ilişkilerimizi değerlendirmeye çalışıyoruz? ifadelerini kullandı.
Ünsal sözlerine şöyle devam etti:
"Devletimiz her okula verdiği gibi bize de kömürümüzü ve odunumuzu veriyor. Bu sene de verdi ama biz ne olur ne olmaz diyerek çocuklarımız üşümesin diye köyde bulunan birkaç kavağını kestik. Buraya geldiğim zaman köylülerde beni çok sevdiler. Yardımseverler ve eğitime çok açlar. Ben de çocuklarımı hafta sonları bırakmıyorum ve eksik olan öğrencilerimle ilgileniyorum. Bu yüzden köylü beni kabul etti. Ben çok memnunum. Köy ile öğretmenin arası iyi olursa, eğitimde çok iyi olur. Meslekte 13 yılımı bitirdim. Bu iş kendi iç dünyamızda ahlakla ve kendimizi yetiştirmekle alakalı. Bu kapıyı kapattığında burada ne yaptığınla, gece yastığa kafayı koyduğunda alakalıdır. Bu yüzden özverili olmak lazım."
"Değil birleştirilmiş sınıf, bir bu kadar daha öğrenciyle beraber olmaktan büyük keyif alırım"
Öğretmenlik mesleğinin sevilmez ise yapılamayacağının altını çizen Ünsal, ?Ne yaptığımız, ne aldığımız ve ne kadar vakit geçirdiğimizden ziyade öğrenciye ne verdiğimiz önemlidir. Bu mesleği sevmezsek, yapamayız. Odunda kırarız, boyada yaparız. Çatıdan su akarsa onu da tamir ederiz. Öncelikle bu işi sevmeliyiz. Ben öğretmen olmakla gurur duyuyorum. Değil birleştirilmiş sınıf, bir bu kadar daha öğrenciyle beraber olmaktan büyük keyif alırım? dedi.
10 yaşındaki öğrenci Yiğit Efe Sağlam da "Okulumuzda ders işliyoruz, oyun oynuyoruz. Öğretmenimizin aldığı satrançla oynuyoruz. Öğretmenimiz bize satranç kursu açtı. Öğretmenimizle aramız çok güzel. Onu seviyoruz? diyerek, öğretmenine olan sevgisini dile getirdi
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de