Kayseri´de yolcu otobüsünde peynir bidonu içine saklanmış 5 kilo 650 gram esrar ile yakalanan ve ´uyuşturucu madde ticareti yapma´ suçundan yargılanan iki sanığa mahkeme toplam 15 yıl 9 ay hapis cezası verdi.
30 Ağustos 2016´da Kayseri Malatya yolu üzerinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yapılan aramada, 34 plakalı yolcu otobüsünde, O.T.´ye ait bagajda, peynir bidonu içerisinde, peynir ile basılı biçimde daralı ağırlığı 5 kilo 650 gram olan esrar ele geçirildi. O.T., ?uyuşturucu madde ticareti yapmak´ suçundan tutuklandı. O.T., peynir bidonlarının Y.G.´ye ait olduğunu söyleyince Y.G. hakkında da dava açıldı.
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık O.T. (42) ve avukatı hazır bulunurken, tutuksuz sanık Y.G. (28) duruşmaya katılmadı.
Evli 6 çocuk babası tutuklu sanık O.T., mahkemede sorgu ve savunmasında, Batman´da ikamet ettiğini, Çanakkale´de alçı ustası olarak çalıştığını belirterek, "2007 yılında Y.G. ile inşaat içinde Çanakkale´de birlikte çalıştık. 2007´de gitti, bir daha gelmedi. 2016 yılının 5. ayında geri geldi ve birlikte çalışmaya devam ettik. Ağustos ayında inşaat yerine şap döküldüğü için 3-4 gün ara verdik. Ben bu arada, kızımı Ağrı´daki BESYO sınavlarına götürecektim. Bu da ´Ben de geleceğim. Nineme giderim´ dedi. İkimiz uçak bileti alıp, Mardin´e gittik, oradan otobüs ile Batman´a geçtik. iki gün sonra buluşmak üzere terminalde ayrıldık. İki gün sonra buluştuğumuzda Y.G.´nin elinde bir bidon ve çanta vardı, bende de çay ile kavun vardı. Bana denetimli serbestlik cezası olduğunu, imza atması gerektiğini söyleyerek, malzemeleri bırakıp gitti. Otobüs saati, geldiğinde kendisi beni arayıp gelemeyeceğini, bidon ile çantayı Bursa´da 8. perona bırakmamı söyledi. Ben de malzemeleri bagaja koyup, araç hareket etti. Kayseri´ye geldiğinde, polisler yakaladı. Yemin ederim uyuşturucudan haberim yok" diye konuştu.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık O.T.´ye, ´uyuşturucu madde ticareti yapma´ suçundan 10 yıl, etkin pişmanlık gösterdiği gerekçesiyle sanık, sonuç olarak 5 yıl 3 ay hapis cezası alarak, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulunarak tahliye oldu. Tutuksuz sanık Y.G.´ye ise ´uyuşturucu madde ticareti yapma´ suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezası veren mahkeme, sanık hakkında tutuklama talebiyle yakalama kararı çıkardı. İki sanığa toplam 15 yıl 9 ay hapis cezası verilmiş oldu.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir sünger fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’na yönelik saldırıyı sert sözlerle kınadı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, merkez ilçelerin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla Melikgazi ve Talas’ta 10 yeni sondaj kuyusu açılması için Şubat ayında ihaleye çıkıyor.
Süper Lig’in 19. haftasında RAMS Başakşehir’i konuk edecek olan Kayserispor, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Radomir Dalovic yönetiminde start verdi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...