'Pastırma sıcağı' pastırmaya lezzet veriyor

Kayseri’de pastırmalara, “pastırma yazı” olarak bilinen günlerde güneş ışığının altında kurutularak lezzet veriliyor.

Pastırma ve sucuğu ile meşhur Kayseri’de, et, tuz ve çemen ile yapılan pastırma üretimine aralıksız devam ediliyor. Ekim ayının sonundan kasım ayının ortasına kadar süren güneşli, hava sıcaklığının mevsime göre yüksek olduğu günler için kullanılan “pastırma yazı”nda fabrikaların damlarına kurutulan pastırmalar, zorlu yapım aşamasının ardından sofralarda yerini alıyor.

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi ve firma sahibi Yunus Karaca, “Pastırmanın üretimi zorlu bir aşamadır. Et olarak alıyoruz ve pastırma olana kadar 1 ay zaman geçiyor. Hızlandırılmış bir şekilde yapılmıyor. Pastırma üretimi zahmetli bir iştir. “Bugün eti alayım, yarın pastırma çıksın” diye bir şey yok. 1 ay içerisinde tezgahlara geliyor. Güneş altında kuruyan pastırma daha lezzetli olur. Doğal güneşte kuruyor ve kendisine geliyor. Doğal olarak çemenleniyor. Her şey doğal olduğu için daha kezzetli oluyor. Vatandaşlarımızın da taze pastırma almalarını öneririm. Beklemiş pastırma almasınlar. Pastırmanın lezzetin buradadır” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Sosyal medya fenomeni toprağa verildi
Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi
Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti
Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"
Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı
Sedat Kılınç’ın acı günü
Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu
Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi
Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu
Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması
AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı
Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu
Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor
Ağabeyini sırtında taşıyor
Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı