NNYÜ´DE SEREBRAL PALSİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

NNYÜ´DE SEREBRAL PALSİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından "Serebral Palsi Farkındalık? etkinliği düzenlendi.

Beyin felci olarak da bilinen SerebralPalsi hastalığına dikkat çekmek amacıyla NNYÜ Kampüs alanında düzenlenen etkinlikte hastalık hakkında genel bilgiler içeren afişler dağıtıldı, farkındalık oluşturacak çeşitli oyunlar oynandı. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Meltem Yazıcı´nın organize ettiği etkinlikte öğrenciler ve öğretim üyeleri, günün simgesi olan yeşil renk kıyafetler giyerek ve kollarına kurdeleler takarak oyunlara katıldı.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Yılmaz da ?SerebralPalsi Farkındalık? etkinliklerine katılarak öğrencileri, SerebralPalsi hastalığıyla ilgili toplumsal farkındalığın arttırılmasına yönelik faaliyetlerinden dolayı kutladı.

NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman İnanç, SerebralPalsi hastalığı ve düzenlenen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, ?Serebralpalsi kasların tonusunu, hareketini ve motor becerileri etkileyen bir problemdir. Serebralpalsinin tamamen iyileştirilmesi mümkün değildir, fakat tedavi genellikle çocuğun becerilerini geliştirmektedir. Serebral Palsi´nin tedavisinde, fizyoterapi rehabilitasyon uygulamalarının önemli bir yer tutması sebebiyle Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından, ?SerebralPalsi Farkındalık? etkinliği düzenlenmiştir.Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri ?Biz Hareket Ediyoruz, Onlar Edemiyorlar´´ sloganı ile aktivitelerde bulunarak konuya dikkat çekmeyi hedeflemişlerdir? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İncesu’da sağlık hizmetleri değerlendirildi
ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı
Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”
Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı
Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri
Her 7 kişiden biri böbrek hastası
Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor
4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi
Psikiyatriste gitmekten korkmayın
"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"
Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi
Rahim ağzı kanseri önlenebilir
Vitamin deposu, turp
Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir
Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi