İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in katılımıyla Mustafa Germirli İmam-Hatip Ortaokulu´nda hafızlığını tamamlayan 4 öğrenci için ödül töreni düzenlendi.
Mustafa Germirli İmam-Hatip Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen tören, hafızlığını tamamlayan 6. Sınıf öğrencileri Ahmet Mert, Muhammet Ali Karaca, Ahmet Bilal Aktaş ve İbrahim Furkan Taşdelen´in Kur´an-ı Kerim tilavetleri ile başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Mustafa Germirli İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Rüştü Yapıcı, ?Okulumuzda 5. Sınıflardan 68, 6. Sınıflardan da 59 öğrenci olmak üzere toplam 127 öğrencimiz hafızlık eğitimi almaktadırlar. Bu yavrularımızın hafızlık eğitimleri sürecinde bizlere hiçbir emeklerini esirgemeyen başta hocalarına ve öğrenci ailelerine teşekkür ediyorum? dedi.
Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya da, ? Bu meslekte hafızlık olmazsa olmazdır. Bu yavrularımız inşallah geleceğimizin büyük insanları olacaklar. Burada bu yavrularımızın hafız olmalarında emeği geçen başta hocalarımız olmak üzere bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum? diye konuştu.
İl Müftüsü Güven ise, ?Bu program bir şükür ve teşekkür programıdır. Şu dört evladımızın annesi, babası, kardeşi, dedesi ve nenesi şu anda yaşadıkları mutluluğu hayatları boyunca başka hiçbir yerde yaşamamışlardır. Şu anda belki yavrularımız ne kadar büyük bir iş başardıklarının henüz farkında olmayabilirler. Ama hayatlarının gelecek bölümlerinde ülkeye, millete, memlekete ve Din-i Mübin-i İslam´a hizmet ederken hafız olmanın ne kadar artı değer olduğunu, Kur´an-ı Kerim´in nasıl insanlara yol gösterdiğini daha iyi anlayacaklar inşallah? ifadelerini kullandı.
Protokol konuşmaları sonrası hafızlığını tamamlayan öğrencilere birer çeyrek altın hediye edildi. Hafızlığını tamamlayan öğrencilerin aileleri duygusal anlar yaşadı. Ödül töreni sonrası öğrenci ailelerince de hafızlara çeşitli hediyeler verildi.
Düzenlen törene, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, Mustafa Germirli İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Rüştü Yapıcı, öğrenciler, veliler ve öğretmenleri katıldı.
Süper Lig’in 19. haftasında RAMS Başakşehir’i konuk edecek olan Kayserispor, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Radomir Dalovic yönetiminde start verdi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.