MERKEZ ÇELİK A.Ş.

MERKEZ ÇELİK A.Ş.

TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ´NDE FİNALE KALDI?

Boydak Holding çatısı altında oturma grubu, kanepe, koltuk takımları, baza ve endüstriyel ürün gibi yarı mamulleri de üreten ve Türkiye´nin en büyük entegre mobilya tesislerinden olan Merkez Çelik A.Ş., yine Türkiye´nin en prestijli ödülleri arasında yer alan ?Teknoloji Ödülleri´nde ?Büyük Ölçekli Firma Süreç Kategorisi´nde finale kalmaya hak kazandı.
Merkez Çelik A.Ş., Teknoloji ve Sistem Geliştirme Departmanı tarafından geliştirilen ve maliyetlerde yıllık 3,5 milyon TL´lik tasarruf sağlayan projeyle finale kalmaya layık görüldü. TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve TÜSİAD işbirliğiyle bu yıl 12´nci kez düzenlenen Teknoloji Ödülleri, 30 Mayıs 2016´da düzenlenecek ödül töreninde sahiplerini bulacak.
Merkez Çelik A.Ş., bu yıl 12´nci kez düzenlenen ve Türkiye´nin en prestijli ödülleri arasında yer alan ?Teknoloji Ödülleri´nde ?Büyük Ölçekli Firma Süreç Kategorisi´nde finale kalmaya hak kazandı.
Tüm kategorilerde 216 ön başvuru arasında yapılan değerlendirmede 170 projenin sadece 36´sının finalist olmaya hak kazandığı Teknoloji Ödülleri´nde Ar-Ge odaklı sürdürülebilir büyüme stratejisi neticesinde geliştirdiği projeyle Merkez Çelik A.Ş., Teknoloji ve Sistem Geliştirme Departmanı tarafından hayata geçirilen ve maliyetlerde yıllık 3,5 milyon TL´lik tasarruf sağlayan projesiyle finale kalmaya layık görüldü.
Boydak Holding çatısı altında oturma grubu, kanepe, koltuk takımları, baza ve endüstriyel ürün gibi yarı mamulleri de üreten Merkez Çelik A.Ş.´nin Ar-Ge´ye verdiği önemin bir sonucu olan projeyle ürettiği bazanın metal kasası emek yoğun üretim yöntemi yerine robotlar ve makinalarla üretiliyor. Böylece, işçilik kaynaklı kontrol edilemeyen ve ölçülemeyen hataların önüne geçilmesi sağlanıyor.
Merkez Çelik A.Ş, geliştirdiği bu proje ile beş farklı istasyonda el değmeksizin 28 farklı ebattaki bazanın esnek üretimini gerçekleştirilebiliyor. Bunun yanında Merkez Çelik A.Ş., kaynak robotları, taşıma robotları, döner adım modülleri ve tasarımlarını kendine özgü sistemler kullanarak, 20x60 metre bir alanda yeni bir tesis meydana getirdi. Projenin sonucunda üretim kapasitesini 26 saniyede 1 baza üretebilecek şekilde artıran Merkez Çelik A.Ş.; ürünlerin kaynak kalitesi, parçaların ölçüleri ve toleranslarında standart üretim elde ederek yıllık maliyetlerde de 3,5 milyon TL´lik tasarruf elde ederek emek yoğun sektörlerde teknoloji odaklı yeniliklerin hayata geçirilebileceğini de kanıtlamış oldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı
Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’
Talas, teknoloji takımları kuruyor
Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet
Bootcamp Erciyes başvuruları başladı
Bu malak diğerlerinden çok farklı
Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor
Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi
Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı
Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi
Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’
Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi
Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu
Instagram'a 404 milyon euro para cezası
Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’