BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: ?DEMOKRASİ NÖBETÇİLERİ BAŞIMIZIN TACIDIR?
İlk günden beri Kayseri Cumhuriyet Meydanı´nda hemşehrileri ile yan yana omuz omuza olan ve sürekli meydanı dolduran on binlerce Kayserilinin heyecanına ortak olarak destek veren Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç; 15 Temmuz gecesi başlayan ve milletin hür iradesine pranga vurmaya çalışan vatan hainlerinin kalkıştıkları darbe girişiminin, parti farkı gözetmeksizin vatanın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılmış bir eylem olduğunu vurgulayarak, bu hain girişimin milletin meydanlarda verdiği destansı mücadele ile sona erdiğini ve darbenin püskürtüldüğünü vurguladı?.
Sürekli meydanı dolduran on binlerce Kayserilinin heyecanına ortak olarak destek veren Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ?Türkiye, millet olarak çok önemli bir sınav vermiştir.Bu sınav demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma sınavıdır.Vatan hainlerinin 15 Temmuz gecesi başlattıkları darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın sokağa çıkın talimatına kayıtsız şartsız uyan milletin verdiği en büyük ve en önemli sınavdır.Allah´a şükürler olsun ki; bu sınavı ülkemiz birbirine kenetlenerek atlatmış ve bu sınavdan inanıyorum ki daha da güçlenerek çıkmıştır.Vatan hainlerinin kirli emellerine karşı dimdik ayakta duran ancak bu ülkenin tankları,uçakları,silahları ile şehit edilen ve yaralanan kardeşlerimiz oldu.Şehitlerimize Allah´tan rahmet,ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.Şehitlerimiz tarihimize demokrasi şehitleri olarak yazılacak ve ilelebet unutulmayacaklardır.Haberi aldığımız dakikadan itibaren ülkemizin tüm meydanlarında olduğu gibi Kayseri Cumhuriyet Meydanı da vatan sevdalısı hemşehrilerimiz tarafından hınca hınç dolduruldu.Minarelerden ve meydanlardan yükselen tekbir sesleri,ezanlar,dualar inancım odur ki,darbecilere karşı kazanılan zaferin en önemli sebebidir. Bir olmanın, iri olmanın ve diri olmanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.?değerlendirmesinde bulundu?
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatları ile meydanlara çıkan ve terk etmeyen vatandaşlara belediyeler olarak gıda takviyesinde bulunduklarını belirten Başkan Büyükkılıç, ?Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde Melikgazi, Kocasinan, Talas ve diğer belediyelerimizle dayanışma içerisinde halkımıza hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyuyoruz.Melikgazi Belediyesi olarak su, simit, puaça, tatlı ikramımızın yanı sıra günlük 7.500 kişilik sıcak çorba ikramında buluyoruz.Aynı amaç doğrultusunda Demokrasi Nöbeti tutan halkımıza hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Onlara layık olmak için daha çok çalışıp gayret göstereceğimizi belirtmek itiyorum.Çünkü, bu vatansever insanlar her şeyin en iyisine en güzeline layık. Allah onlardan razı olsun.?dedi.
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de