'MAHARETLİ ELLER ÜRETİCİ PAZARI'NI YENİDEN AÇIYOR

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın geçen yıl başlattığı “100 Ağartan Projeler”den birisi olan “Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı” yeni normalleşmeyle birlikte kapılarını yeniden açacak.

Talas Belediyesi ile Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi iş birliğinde ilçenin tarihi Harman Meydanı’nda 5 Haziran Cumartesi günü yeniden açılacak Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’nda 7 ay aradan sonra üreticiler ve alıcılar buluşacak.

El yapımı gıda ürünleri, el sanatları ve ev tekstili gibi el emeği göz nuru pek çok ürünün yer alacağı pazar büyük ilgi görmüştü. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, proje sayesinde hem ev hanımlarının emeklerini sergileyebilmelerine kapı açıldığını, hem de organik gıdalara ve el yapımı ürünlere ulaşmak isteyenlere imkan sunulduğunu kaydetti.

Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’nın önemli bir sosyal proje olduğunu belirtip, Pazarı’ın pandemi koşullarına göre her ay belirlenen günlerde devam edeceğinin altını çizen Başkan Yalçın, sözlerini şöyle noktaladı. “Pazarımızda ev yapımı yiyeceklerden farklı gıda ürünlerine, ev tekstil ürünlerinden el emeği göz nuru birçok eşyaya kadar çeşitli ürünler yer alacak. Pazarımız, inşallah 5 Haziran Cumartesi Günü Harman Meydanında daha önceden Antika Pazarı kurmuş olduğumuz alanda halkımızla yine buluşacak.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı
İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği
Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor
Uğurevler’e modern pazar yeri
yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor
Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik
Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı
“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”
Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor
Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak
Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor
Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi
Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek
Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi
Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı