Küçük Millet Meclisi´nin bu ayki konuğu Milletvekili İsmail Emrah Karayel oldu. Karayel, yeni anayasanın kadınlar için pozitif ayrımcılık sağlayan bir metin olduğunu söyledi.
Kocasinan Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen Küçük Millet Meclisi birleşiminin bu ayki konuğu AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel oldu. Yeni anayasa metnindeki değişikliklere dair bilgi veren Milletvekili Karayel, anayasanın özellikle üç maddesinin muhalafet partileri tarafından speküle edildiğini ifade etti.
Özellikle sahada seçim argümanı olarak kullanılan, milletvekili sayısının 600´e çıkarılmasına dair bilgi veren Milletvekili Karayel, muhalefet partilerinin ifade ettiği gibi, artan milletvekili sayısının bütçeye ciddi bir yük getirmeyeceğini belirtti. Milletvekili Karayel, ?75. madde TBMM üye tam sayısının 550´den 600´e çıkarılması ile ilgili. Bununla ilgili çeşitli spekülasyonlar var. Hem demokratik ülkelerde hem de Avrupa´daki milletvekillerinin sayısı ile karşılaştırdığımızda amaçlanan yeni meclisin kanunlarını kendisinin yapması öngörüldüğünde ve komisyon çalışmalarının yoğunluğu dikkate alındığında 600 milletvekilinin yeterli olduğunu düşünüyorum. Artan milletvekili sayısının bütçeye getireceği yük konusunda siyasi spekülasyonlar yapılıyor ama ben bunun çok ciddi bir problem olmadığını düşünüyorum? diye konuştu.
Ayrıca 76´ncı maddedeki milletvekili seçilme yaşının 18´e düşürülmesinin de çokça speküle edildiğini kaydeden Milletvekili Karayel, söz konusu düzenlemede askerlik şartı olduğu için, aslında kadınlar açısından pozitif ayrımcılık doğurduğunu ifade etti.
Söylendiğinin aksine cumhurbaşkanının yetkilerinin genişletilmediğini de dile getiren Milletvekili Karayel, konuşmasının sonunda soruları yanıtladı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...