Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, ?Savunma ve Havacılık Sektöründe Kayseri Sanayi´nin Gelecekteki Yeri´ konulu panelin ardından yaptığı açıklamada, ?Ülkemizin savunma sanayisine daha fazla katkı vermek istiyoruz? dedi.
KTO Başkanı Ömer Gülsoy, dün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar´ın da katılımı ile düzenlenen ?Savunma ve Havacılık Sektöründe Kayseri Sanayii´nin Gelecekteki Yeri´ Panelini değerlendirdi. Program sonrasında salondaki Kayserililerin yüzlerinin güldüğünü ifade eden Başkan Gülsoy, ?Böylesine önemli bir toplantıya, Oda olarak ev sahipliği yapmış olmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyuyorum. Jeopolitik ve stratejik olarak önemi çok büyük olan Anadolu coğrafyasını gelecek nesillerimize müreffeh bir halde bırakmak için; ekonomik, kültürel ve siyasi yönden güçlü olmamız lazım. Şüphesiz bunlardan daha önemlisi güçlü, etkili bir orduya, dolayısıyla savunma sanayine ihtiyacımız olduğu muhakkak. Bugün savunma sanayide gelinen nokta her ne kadar iyi olsa da, bizler için yeterli değil. Daha iyi duruma gelebilmek için yeni yatırımlara ihtiyacımız var. Bu kapsamda Kayseri her haliyle Hükümetimizin başlattığı Milli Savunma Sanayi´ne katkı verecek şehirlerimizin başında gelmektedir. Bulunduğu yer, ulaşılabilirlik indeksi, 4 üniversitesi, her türlü altyapısı ve hepsinden de önemlisi müteşebbis, ahlaklı, çalışkan insan kaynağına sahip olan şehrimiz Bakanımızın da desteği ile mutlaka savunma sanayinden hak ettiği payı almak istemektedir. Gerçekleştirilen programda bunları dile getirerek, Sayın Bakanımızdan, Kayseri´nin savunma sanayi konusundaki çalışmalara dâhil edilmesi hususunu özellikle talep ettik. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu´da bu konuda Kayseri´nin pastadan hak ettiği payı alması gerektiğini vurguladı. Bakanımızda taleplerimizde haklı olduğumuzu söyleyerek Kayseri´nin savunma sanayii´deki yerinin daha da iyi olacağına inandıklarını belirtti? diye konuştu.
Programın ardından ?Millileştirilecek Malzemeler Sergisi?nin açılışının gerçekleştirildiğini belirten Başkan Gülsoy; ?Yine Bakanımızın teşrifi ve değerli protokolümüzün katılımıyla gerçekleştirilen sergide millileştirilecek ürünleri inceleme fırsatı yakaladık ve bir kez daha gurur duyduk. Son yıllarda yapılan çalışmalarla savunma sanayimizde millileşme konusunda sağlanan başarımız taktire şayandır. Bu konuda da başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar´ı canı gönülden tebrik ediyorum, Rabbim çalışmalarında kolaylıklar versin? ifadelerini kullandı.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de