Büyükşehir Belediyesi, Kayseri´ye önemli bir yatırımı daha kazandırdı. Temel besin kaynağımız olan ekmeğin kalitesinin artırılması ve fiyatta istikrar sağlanması amacıyla kurulan Kent Ekmek Üretim Tesisleri Karpuzatan´da hizmete açıldı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, böyle bir yatırımı Kayseri´ye kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Çelik, sosyal belediyeciliğin edebiyatını yapmadıklarını, bizzat uyguladıklarını söyledi.
Kent Ekmek Üretim Tesisleri´nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel ve Sami Dedeoğlu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.
?KENT EKMEK, KENTİN FIRINI?
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, böyle bir yatırımı Kayseri´ye kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, temel atma töreni dahi yapmadan 6 ay gibi kısa bir sürede Kent Ekmek´i kurduklarını söyledi. En başta toplum yararını gözeterek yatırım yaptıklarını ve insan odaklı belediyeciliğin gereklerini yerine getirmek için kararlar aldıklarını vurgulayan Başkan Çelik, ?Kent Ekmek de bu doğrultuda kurulmuş kentin fırınıdır. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kent Ekmek fırıncı esnafımızla rekabet etmek için kurulmamıştır. Kent Ekmek, sofralarımızın temel besin kaynağı olan ekmeğin kalitesinin artırılması için, her vatandaşımızın daha sağlıklı ve güvenli ekmek tüketebilmesi için kurulmuştur. Kent Ekmek tüm Kayseri´de ekmeğin kalitesinin artmasını sağlamak için kurulmuştur. Bu kaliteyi sağlayan ve sağlayacak olan fırıncı esnafımız sofralarımız için ekmek üretmeye devam edecek, kaliteyi yakalamakta direnen esnaf ise bırakmak zorunda kalacaktır. Bu amaçlarla 15 bin metrekare alanda 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip şehrimizin en modern ekmek üretim tesisini kurduk. Teknolojinin son noktası olan modern tesislerde, hijyenik ve el değmeden üretim yapacağız. Saatte 7 bin normal ekmek, 10 bin diğer çeşitlerdeki ekmek üretim kapasitesine sahip olan Kent Ekmek; Normal Ekmek, Tam Buğday Ekmeği, Tost Ekmeği, Sandviç Ekmeği, Hamburger Ekmeği, Roll Ekmeği ve Galeta çeşitleriyle hizmet verecek. Un seçiminden üretim teknolojisine, her türlü hijyenden kalite politikasına kadar her unsur üzerinde titizlikle durarak üretim yapacağız. Ve ürettiğimiz ekmeği ilk etapta Şehrimizin 10 ayrı noktasındaki büfelerimizde satışa sunacağız. Ardından yapımına başladığımız 6 ayrı mini terminallerimizde de satış yerimiz olacak? dedi.
?EKMEĞİMİZİ BÖLÜŞECEĞİZ, AŞIMIZI PAYLAŞACAĞIZ?
Kent Ekmek´in kurulmasındaki en önemli unsurlardan birisi de fakir fukara vatandaşlarımıza daha ucuz fiyatla ekmek verebilmek olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Çelik, ?Zaman zaman bir takım kendini bilmez çevreler fakir fukaraya garip gurebaya yönelik hizmetlerle ilgili abesle iştigal ifadeler kullanırlar. İşin garibi bunu yapanlar bir kez dahi fakir fukaranın sofrasına oturmayanlar, onların dertleriyle dertlenmeyenlerdir. Onların ne zor şartlar altında geçimlerini sürdürdüklerini bilmeyenlerdir. Bilmeden yorum yapmak, yaşamadan akıl vermeye çalışmak akıl fakirliğinden başka bir şey değildir. Allah aklımızı, düşüncemizi, duygularımızı fakir etmesin. Bizim ideal yönetim anlayışımız Rabbimin emirleri, Sevgili Peygamberimizin uygulamalarıdır. Bu nedenle de yaptığımız ve yapacağımız yatırımlarla ihtiyacı olan herkesin yanında olmaya ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Nerde bir ihtiyaç sahibi varsa, onun yanında biz de olacağız. Biz sosyal belediyeciliğin edebiyatını yapmıyoruz. Biz sosyal belediyeciliği uygulamalı olarak gösteriyoruz. Ekmeğimizi bölüşeceğiz, aşımızı paylaşacağız. Her zaman söylediğim gibi bunları yaparken tek beklentimiz vatandaşımızın duası Rabbimizin rızasıdır? diye konuştu.
Törene katılan Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer konuşmasında Kent Ekmek ile kaliteli bir ekmeğin sunulmasında önemli bir eksikliğin ortadan kalkacağını belirtirken, Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Kayseri´nin kaliteli ve ucuz ekmek yemesi için yapılan bu yatırımdan dolayı teşekkür etti. Karayel, ?AK Parti olarak şiarımız aşımızı ve ekmeğimizi artırmak? dedi.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da konuşmasında, yatırımdan dolayı Başkan Çelik´e Kayseri adına teşekkür ederek ?Kent Fırını´nın Kayseri´de kaliteyi yükselteceğine inanıyorum. Başkanımızın öncülüğündeki bu faaliyet her birimizin sofrasına kaliteli ekmeğin gelmesine yol açacaktır? diye konuştu.
Vali Süleyman Kamçı ise sofralarımızdan eksik etmediğimiz ekmeğin son teknoloji ile üretilecek olmasının memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak, ?Bu hizmet fiyat bakımından vatandaşımızın yüzünü güldürecektir. Ekmek piyasasında fiyat ve kalite bakımından olumlu gelişmeler yaşanacağı inancındayım? dedi.
Konuşmaların ardından Kent Ekmek dualarla hizmete açıldı. Açılışın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Süleyman Kamçı ve Kayseri Milletvekilleriyle birlikte Kent Ekmek Üretim Tesisleri´ni gezdi. Başkan Çelik, konuklarına üretim safhasına ilişkin bilgiler verdi.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de