Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Kayseri Ticaret Borsası´nın (KTB) gıda sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerine yönelik genişletilmiş istişare toplantısı yapıldı. Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin´in başkanlığında yapılan toplantıda, sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.
Kayseri Sanayi Odası´nda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıdacılar Meslek Komitesi Üyesi Lütfi Çarşıbaşı, gıdacıların sorunlarını görüşüp, çözüm önerileri üretmek ve toplantıdan çıkacak öneri ve sorunları daha üst makamlara iletmek üzere böyle bir toplantı düzenlediklerini belirterek, sektöre desteklerinden dolayı Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin´e teşekkür etti.
Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Erol Sırıklı ise, sektördeki bir takım sorunların sektör temsilcileri ile konuşup tartışarak çözebileceklerini, bu sayede çözüme daha çabuk ulaşabileceklerini belirterek, olumlu yaklaşımlarından dolayı Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Şahin´e ve ekibine teşekkür etti.
Son olarak kürsüye gelen Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, bu toplantılarla sektördeki sorunları çözmeyi hedeflediklerini belirterek, ?Eğer ortada bir sorun varsa bu sorunu tek başımıza çözmemiz mümkün değil. Bazen bizim düşündüklerimiz reel sektörde uygulanamaz olabilir. Bizim bilmediğimiz sorunlarda olabilir. Biz burada Kayseri ölçeğindeki sorunları tam anlamıyla su üzerine çıkarıp, bu sorunların çözümü ile ilgili sektör temsilcilerinin bize yol göstermesini istiyoruz. İlgili mevzuatlar çerçevesinde yapabildiklerimizi uygulayacağız, yapamadıklarımız olursa onları da Bakanlığımıza iletmek üzere toplanmış bulunmaktayız? dedi.
Kayseri´nin kendi elinde tutmuş olduğu hayvansal ürünlerle ilgili merkezi konumunu kaybetmemesi gerektiğini vurgulayan Şahin, ?Kayseri bir sanayi şehri ama yanında tarımında olması lazım. Tarıma dayalı bir çok ürününü Kayseri´den mamul yada yarı mamul olarak çıkışını yapmamız lazım. Kayseri kendi özündeki markalarla tüm Türkiye´ye satmalı. Hatta ihracatla ilgili çalışmalar yapmalıyız. Biz bu işi çok önemsiyoruz. Sizlerle birlikte hareket ederek sektörün sorunlarını çözeceğimize inanıyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum? şeklinde sözlerini tamamladı.
Daha sonra sırası ile söz alan sektör temsilcileri, sektörde yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de