Güncel
13 Şubat 2023 - 15:51
Güncelleme: 13 Şubat 2023 - 15:51

Kayseri’deki yurtlarda 4 bin 800 depremzede misafir ediliyor

Kayseri’deki yurtlarda 4 bin 800 depremzede misafir ediliyor

Kayseri’deki yurtlarda 4 bin 800 depremzede misafir ediliyor

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı: “Bundan sonrasında da yaklaşık 6 bin depremzedemizi misafir edebilecek konumdayız”

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdür Ali İhsan Kabakcı, Kayseri’deki yurtlarda 4 bin 800 depremzedenin misafir edildiğini söyleyerek; “Yaklaşık 6 bin depremzedemizi daha misafir edebilecek konumdayız” dedi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla meydana gelen 2 depremden 10 il etkilendi. Depremden etkilenen vatandaşlar çevre illerdeki yurtlara yerleştirilirken, bölgede çalışmalar sürüyor. Kayseri’de 4 bin 800 depremzedenin yurtlarda misafir edildiğini dile getiren Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdür Ali İhsan Kabakcı, “Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Ben de yaklaşık 1 haftadan bu yana deprem bölgesindeydim. Dün şehrimize intikal ettim. Depremzede misafirlerimizi şehrimizde misafir etme adına Gençlik ve Spor Bakanımız ve valimizin talimatlarıyla yurtlarımızda hazırlıklarımızı yapmıştık. Şu anda 5 yurdumuzda misafirlerimizi kabul ediyoruz. 4 bin 800 civarında depremzedemiz yurtlarımıza girdi. Burada tüm tefrişatımız hazır. 3 öğün yemeğimiz ve ihtiyaç malzemeleri ile depremzedelerimizin ihtiyaçlarını yerine getiriyoruz. Psikolojik desteklerimiz ile bakanlığımız çok entegre bir şekilde çalışıyor. Gönüllü ordumuz var. Mesai arkadaşlarımızın başta yurtlar olmak üzere tamamı 7 gün 24 saat esası ile çalışıyor. Biz özellikle ilk çıkış kapısı olduğumuz için depremler olan özellikle Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye gibi bölgelerdeki depremzedelerimizi çıkış noktası olarak Kayseri’de misafir ediyoruz. Kadim şehrimiz Kayseri’mizde hemşehrilerimizin de bu misafirperverliği asla unutulmayacak. Bu sırada biz de teşkilatımız ve kurumumuz olarak her şeyiyle hazırız. Bundan sonrasında da yaklaşık 6 bin depremzedemizi misafir edebilecek konumdayız. Onun da hazırlığını yaptık. Diğer yurtlarımızı da açıyoruz. Daha ötesinde de özel yurtlarımızla da koordinasyon sağlıyoruz. Oraları da kullanılır hale getireceğiz. Tekrardan ülkemizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

Yurtlarda depremzedelerin her türlü ihtiyacının karşılandığını söyleyen Kabakcı, “Depremzedelerimiz ilk ve ikinci depremden sonra çok hızlı bir şekilde evlerini boşalttıkları için ki yakınlarını defnedip, şehrimize gelen misafirlerimizde var. İlk olarak hijyen malzemeleri, kıyafet ve diğer alanlardaki terlik, ayakkabı gibi bütün ihtiyaç malzemelerini market sistemiyle kendilerine sunuyoruz. Burada her şey var. Eksildikçe getiriyoruz. Malzemeleri günlük olarak tamamlıyoruz. Bunun yanında her yurdumuzda doktorumuz var. Revirimiz var. İlk müdahaleyi revirimizde gerçekleştiriyoruz. Başta çocuklarımız olmak üzere tüm depremzedelerimize uzman doktor eşliğinde hizmet veriyoruz. Bunun yanında psikologlarımız var. Psikologlar özellikle gerçekten çok iyi bir donanımla hizmet veriyorlar. Hem bu travmanın atlatılmasıyla ilgili çalışmaları var hem de psikolojik anlamda çalışmalar yürütüyorlar. Yani Gençlik ve Spor Bakanlığı Kayseri İl Müdürlüğü tüm hatlarıyla çalışmalarını yürütüyor” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayserili iş adamına 25 yıl hapis cezası

Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan aranan şahıs yakalandı

Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.

Kayseri nöbetçi eczaneler (20 Ocak 2026)

Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.

Kayseri’de toplu taşımada sürpriz değişiklik! Raylı sistemde yeni tarife başladı

Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri sağlıkta yeni bir eşiğe hazırlanıyor: 800 yataklı hastane müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kurşunlu Camii Yanındaki Tuvalet Fare Sorunu ile Gündemde: Vatandaş Tedirgin

Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.

Geleneksel Kayseri Pastırmasına Sosyal Medya Darbesi!

Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de

Evindeki detay dikkat çekti! Eski futbolcu Kayserispor’u unutmadı

Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.

Kayseri’de pastırmanın güvenilir adresi: Pastırmacı Serkan

Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.

Erciyes detayı dikkat çekti! Başkan Büyükkılıç’tan dağcılık vurgulu kritik görüşme

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı

Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de

Kayseri’de bütçeye göre araba rehberi: Hangi fiyat bandında hangisi tercih ediliyor?

Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde

Tatil ama boş değil! Melikgazi’de öğrencilerin adresi yine dolup taştı

2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.

Kayseri'nin O İlçesi Eksi 20,9 ile Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri Arasında

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de

Buz pisti mi, site yolu mu? Kayseri’de bir binanın önü adeta kayağa döndü

Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...

Ailelerin Yükünü Hafifleten Proje: Kahvaltı Kolileri Geliyor

Kocasinan'da öğrencilere ücretsiz kahvaltı projesi için ihale süreci başladı...Detaylar Kayseri Haber'de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9