Nuh Naci Yazgan Üniversitesi´nin (NNYÜ) kurucu vakfı, Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Genel kurulda, Vakfın mevcut Yönetim Kurulu oy birliği ile yeniden göreve seçildi.
NNYÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda yapılan Genel Kurula Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı,NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, Kayseri Ticaret OdasıYönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ve Vakıf üyeleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan Genel Kurulda Divan Başkanlığını Yalçın Besceli yaptı.
Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı Yönetim Kurulu veNNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, gündem maddelerinin tek tek görüşülerek oy birliği ile karara bağlandığı Genel Kurulda, Vakfın çalışmaları hakkında Vakıf üyelerine bilgiler verdi. Kurucu vakıf olarak, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi´ni her yıl olduğu gibi bu yılda desteklemeye maddi ve manevi olarak devam ettiklerini ve edeceklerini belirten Mustafa Nevzat Özhamurkar, ?Bu memlekete vatan ve millet aşkıyla dolu Cumhuriyet ilkelerine bağlı nesiller yetiştirecek olan Üniversitemizin daha iyi şartlara sahip olması için elimizden gelen gayretleri göstereceğiz? dedi.
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ve Rektör Prof. Dr. Kerim Güney´de Genel Kurulda birer konuşma yaptı. Konuşmasında muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için eğitime yatırım yapılmasının gerektiğini hatırlatan Gülsoy, ?En büyük hayırseverlik eğitime yapılan hayırdır. Eğitime bir kum zerresi kadar dahi yapılacak destek bu ülkenin kalkınmasına katkı verecektir. Bizim eğitilmiş insan gücüne ihtiyacımız var? dedi.
NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ise Vakıf üyelerine Üniversite hakkında bilgiler verdi. Rektör Güney konuşmasında şunları söyledi: ?Biz, öğrencisi çok olan bir üniversiteden ziyade, saygın bir Üniversite olmak en önemli hedefimizdir. Üniversitemiz bünyesinde sağlıklı, konforlu ve temiz bir ortamda beslenme, barınma ve etkin bir şekilde ders çalışma imkânı oluşturulmuştur. Üniversitemiz çağdaş eğitim veren özgün bir bilim yuvasıdır. Eğitim alanlarımız günümüz modern eğitim araçlarıyla ve laboratuvar cihazlarıyla donatılmıştır?
Genel Kurulda ayrıca Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı´nın Mustafa Nevzat Özhamurkar, Nurettin Özgen, Mahmut Özbıyık, Gönen Gürler, Suat Altmışyedioğlu, Hüseyin Mercan, Ertuğrul Büyüknalbant, Ali Rıza Hasoğlu ve Sadullah Çetin´den oluşan mevcut Yönetim Kurulu, Vakıf üyelerinin oy birliği ile yeniden göreve seçildi.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...