Başkan Hiçyılmaz, Bankalara sektörde KTO Üyelerinin Yaşadığı sorunları aktardı
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri´deki bankaların bölge şube müdürleri ile toplantıda bir araya geldi.
Kayseri Ticaret Odası´nda gerçekleşen toplantıya; KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler, Merkez Bankası Kayseri Şube Müdürü Osman Kandıra, KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı ve Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Coşkun ile Kayseri´deki kamu ve özel bankaların yetkilileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Başkan Hiçyılmaz, iş dünyası ile bankacılık sektörünün birlikte hareket etmek zorunda olduğunu vurgulayarak, ekonomik gelişimin daha hızlı sağlanabilmesi için azami ölçüde işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
Bankaların daha duyarlı davranması ve iş dünyasını daha fazla desteklemesi gerektiğine vurgu yapan Hiçyılmaz, ?Türkiye´nin üretim gücünün artması, daha fazla ihracat yapabilme kabiliyetine ulaşabilmesi için yeni yatırımlar ve Pazar araştırmaları için sermayeye ihtiyaç bulunmaktadır. İşte bankacılık sektörü bu bağlamda çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Ekonomi dünyasının işleyişi içinde yaşanan sorunlar ve aksaklıklar da bulunmaktadır. Bu sorunların aşılması ve aksayan yönlerin giderilmesi bakımından da ekonomiye yön veren bizlerin, yeni değerlendirmeler yapması önem arz etmektedir? dedi.
Başkan Hiçyılmaz konuşmasında, Kayseri Ticaret Odası üyelerinden gelen ve bankacılık sektörünü ilgilendiren sıkıntılara ilişkin örnekler verdi ve bankacılık sektörünün, iş dünyası ile karşılıklı ?kazan-kazan´ anlayışı içinde ilişkilerini sürdürmesi gerektiğine değindi.
Başkan Hiçyılmaz´ın konuşmasının ardından bankaların temsilcileri de tek tek söz alarak görüşlerini açıkladı ve işletmelerden beklentilerini sıraladı. KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler ise son bölümde KOSGEB kredilerinin kullandırılmasına ilişkin bankalardan beklentilerini dile getirdi. Özbekler, konuşmasında Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hiçyılmaz´a böylesine önemli bir toplantıyı düzenlemiş olmasından dolayı teşekkür etti.
Toplantının sonunda Başkan Hiçyılmaz, konuklarıyla Kayseri Ticaret Odası yeni hizmet binası önünde fotoğraf çektirdi.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de