Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi -KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Akkışla İlçesi’nde 4 milyon 594 bin TL yatırım bedeli ile yapımı tamamlanan ‘İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ işletmeye alındı.
KASKİ Genel Müdürlüğü, insan ve çevre sağlığını korumak için başlattığı projelerini planlı bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda nüfus yoğunluğunun olduğu ilçelerde ihtiyaç önceliğine göre belirlenerek hazırlanan projeler dâhilinde Akkışla İlçesi’ne İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşa edildi. Yapımına bir süre önce başlanan ve ilçenin gelecek 35 yılı düşünülerek kurulan tesis 4 milyon 594 bin TL’ye mal oldu. Son teknolojiye sahip ekipmanlar kullanılarak inşa edilen tesiste, minimum enerji ile Atık su arıtma verimi maksimum seviyeye çıkarılacak. Yaklaşık 3 bin metrekare alan üzerine kurulan tesiste günlük ortalama 700 metreküp, yıl da ise 281 bin 50 metreküp atık su arıtımı yapılacak. Böylelikle çevre ve doğal yaşam, atık suların olumsuz etkilerinden korunarak Kızılırmak Havzası’nda oluşacak kirliliğin önüne geçilmiş olunacak. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİ aracılığı ile halk sağlığı ve çevrenin korunması açısından son derece önemli bir faaliyet olan su ve kanalizasyon altyapı hizmetlerini eksiksiz olarak yerine getirmek için gayret ettiklerini belirtti.Tüm yerleşim yerlerinin aynı kalitede hizmet alması için kent genelinde gerekli çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Büyükkılıç şunları kaydetti: “KASKİ’miz tarafından uygulamaya konulan projelerin hizmet ve kalitesinden ödün vermeden, sürdürülebilir kalkınma ilkesi çerçevesinde çevremizi daha yaşanılabilir hale getirmeye devam edeceğiz. Önceliğimiz elbette temiz ve sağlıklı içme suyunu en iyi standartlarda halkımıza ulaştırmak. Bununla birlikte insan ve çevre sağlığını korumanın da sorumluluğumuz dâhilinde olduğunu biliyoruz. İşte bu bilinçle yeni projeler ile Kayseri’mizi geleceğe taşımaya devam ediyoruz. Bu bağlamda atık su arıtma tesislerimizin sayısını her geçen gün artırıyoruz. Son olarak Akkışla’mızda ilçenin 35 yılı düşünülerek yeni bir tesis inşa edildi. Tesiste yer alan mekanik ve elektrik ekipmanların tamamı özenle seçilmiş enerji tüketimi düşük, verimi yüksek ürünlerdir. Bu sayede tesisimiz düşük maliyetle işletilmektedir. Bununla birlikte tesis çıkış suyu standartları ‘Kentsel Atık su Arıtma Yönetmeliği’ne uygun olarak işletilmektedir. Akkışla’lı hemşehrilerimize hayırlı olsun. Vatandaşımızın daha rahat ortamlarda yaşamalarına katkı sağlamak için yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek.”
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...
Kocasinan'da öğrencilere ücretsiz kahvaltı projesi için ihale süreci başladı...Detaylar Kayseri Haber'de