Jeoloji Mühendisleri İl Temsilcisi Bülent Üzeltürk 17 Ağustos 1999´da yaşanan ve merkez üssü Kocaeli´nin Gölcük İlçesi olan 7.4 büyüklüğündeki depremin yıl dönümünde ilimiz sakinlerine seslenen Jeoloji Mühendisleri İl Temsilcisi Bülent Üzeltürk, Kayseri´nin son derece tehlikeli bir deprem kuşağı üzerinde yer aldığını hatırlatıp ?Depremle yaşamayı öğrenip, koruyucu tebirlere yoğunlaşmalıyız? değerlendirmesinde bulundu?.
17 Ağustos 1999´da yaşanan ve merkez üssü Kocaeli´nin Gölcük İlçesi olan 7.4 büyüklüğündeki depremin yıl dönümünde haber ekibimizin depreme dair sorularını cevaplayan Jeoloji Mühendisleri İl Temsilcisi Bülent Üzeltürk, Kayseri´nin tehlikeli bir deprem bölgesi olmadığı gibi yanlış bir kanının hakim olduğuna dikkat çekip bunun yanlış olduğunun altını çizerek ?Tam aksine Kayseri Ecemiş, Sarız, Kuzey Doğu Anadolu Fay Hattı gibi son derece tehlikeli ve aktif fay hatları üzerinde yer almaktadır. Daha ötesi hemen burnumuzun dibinde yer alan Kırşehir 1. Derece deprem bölgesidir. Hal böyle olunca biz deprem bölgesinde değiliz demek ahmaklık olur. Zaten yurt genelinde yılda ortalama 25 bin deprem oluyor. Bu son derece büyük bir rakamdır. Kayseri de bu 25 bin rakamından olumsuz etkilenmektedir? ifadesini kullandı?
İl Temsilcisi Üzeltürk sözlerinin devamında deprem kuşağı üzerinde olup depremle yaşamaya alışan bir çok ülke gibi bizimde depremle yaşamaya alışmamız gerektiğini vurgulayarak ?Depremi önlemenin bir yolu yok, o nedenle depremleri önleyemeyiz fakat koruyucu tedbirler alarak zararı en aza indirmenin yolunu bulmaya çalışabiliriz. Mesela Japonya örneğinde olduğu gibi? Japonlar millet olarak deprem gerçeğini kabullenip gerekli tedbirlerini almışlarıdır. 7´nin üzerende deprem olur ancak birkaç kişi yaralanır. Depremle yaşamayı öğrenmemiz lazım bunu öğrenmenin yolu da önce ne yapmayı bilmemizden geçiyor; deprem öncesinde, deprem anında ne yapmak lazım bunlar bilinmeli. Bunların bir kısmı mühendislik alanı ile ilgili, bir kısmı da herkesin bilmesi gereken ilk yardıma dair konulardır? değerlendirmesinde bulundu?
Üzeltürk sözlerinin sonunda 17 Ağustos depreminin bu denli büyük hasar ve can kayıplarına sebep olmasının depreme karşı hazırlıksız oluşumuzdan kaynaklandığını kaydederek zemin etüdlerinin çok iyi yapılması gerektiğini vurguladı? Üzeltürk ülkemizde ve ilimizde bir takım zorunluluklardan hızla yoğunlaşılan dikey yapılamanında skıncalı olduğunu hatırlatıp yapı denetim şirketlerinde mutlaka jeoloji mühendisi çalıştırılması gerektiğinin de altını çizdi?
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de