Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Ocak ayında yapılan çalışmalarda terör suçları ile ilgili 10 şüpheli, farklı suçlardan aranması bulunan 441 kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre; Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Ocak ayında yaptıkları çalışmalarda 31 kasten yaralama olayında 68 şüpheliyi yakaladı. 17’si evden, 4’ü bağ, bahçe ve tarladan, 1’i kamu kurum ve kuruluşundan, 1’i otodan hırsızlık, 6’sı kablo hırsızlığı ve 16 dolandırıcılık olmak üzere toplam 45 olayda 51 şüpheli ekiplerce yakalandı. 1 uyuşturucu madde imal ve ticareti, 8 kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma, 1 suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, 2 tütün ürünleri kaçakçılığı, 5 izinsiz kazı yapmak, 1 tarihi eser kaçakçılığı, 1 silah imalatı, 4 düzensiz göç, 9 resmi belgede sahtecilik ve 1 parada sahtecilik olayı da jandarma ekiplerince ortaya çıkarıldı. Bu olaylarda 79 şüpheli yakalandı. Yapılan operasyonlarda ise çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde, uyuşturucu kullanma aparatı, 12 adet lyrica, 330 paket kaçak sigara, 41 adet eski eser, 23 adet tabanca, 31 adet av tüfeği, 9 adet sahte belge ve 2 adet muhtelif kazı malzemesi ele geçirildi.
Ekiplerin Ocak ayında terör ile mücadele çerçevesinde yaptığı çalışmalarda 'FETÖ/PDY' ve 'DEAŞ' terör örgütleri suçlarından 8 olayda 10 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Dönem içerisinde ailesi ve yakınları tarafından kayıp şahıs müracaatında bulunulan 2 şahsın arama çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi. Çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan 441 kişi jandarma ekiplerince yakalandı. Koruma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen 33 aile hakkında ise 'Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali'nden yasal işlem yapıldı.
Emniyet ve asayişin temini maksadıyla, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Türkiye ve Kayseri Huzur Güven Uygulamalarında; 10 bin 320 şahıs ve 133 umuma açık yer jandarma ekiplerince kontrol edildi. Çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 130 kişi yakalandı. Kontrol edilen 14 bin 632 araçtan hacizli olduğu tespit edilen 14 araç yakalandı, bin 408 araca ise idari yaptırım uygulanmış ve 232 da araç trafikten men edildi.
Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca, bölgenin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik yapılan faaliyetlerin, yine halkın desteği ile daha güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam ettirileceği bildirildi.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de