İTİRAFÇI OLAN FETÖ ABLASI TAHLİYE OLDU

İTİRAFÇI OLAN FETÖ ABLASI TAHLİYE OLDU

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) Yozgat´ta 5 evden sorumlu ev ablası olan ve mahkemede itirafçı olan kadın sanık, tahliye oldu.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada 10 aydır tutuklu bulunan sanık S.G. ve avukatı hazır edildi. 2005-2009 yılları arasında Yozgat´ta FETÖ´ye ait örgüt evlerinde ablalık yapan sanık S.G., etkin pişmanlıktan faydalanmak üzere itirafçı oldu. Öğrencilik yıllarında Yozgat´ta 5 evden sorumlu olduğunu belirten S.G., "Bölge ev ablası S.T. isimli kadındı, İl ablası ise Zeynep isimli ev hanımı olduğunu bildiğim kadındı. Soy isimlerini bilmiyorum" dedi. Çok uzun süre geçtiği için soy isimlerini hatırlamadığını söyleyen S.G., ev ablalığı yapan kişilerin isimlerini mahkemeye verdi. Nevşehir Kapalı Cezaevinde kaldığı süre içerisinde M.G. isimli kadının cezaevinde sohbet toplantıları yapıldığı iddialarını yalanlayan sanık S.G., "Kendisi ile tartıştık, husumetimiz oldu. 50 kişilik koğuşta 5 kişi dışında hepimizi yakacağını söyledi. 2010 yılından sonra hiçbir irtibatım kalmadı" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, verdiği ara karar ile tutuklu sanığın tutuklulukta kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı ile tahliyesine karar verip, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için Kasım ayına erteledi.


Haber Kaynak : İHA

Aranan cezaevi firarisi bazanın altından çıktı
Kayseri emniyeti huzuru bozan araçları denetledi
54 yıl hapis cezası bulunan kadın yakalandı
Aranan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Tartıştığı eski eşini ve babasını vurdu
Çok sayıda tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı
"kız alıp verme" kavgasında 4 tutuklama
"Zarar verme niyetim yoktu, olay kazara oldu"
DEAŞ üyesi sanığa hapis cezası
Zehir tacirine 10 yıl hapis cezası
Kaza ihbarına giden ambulans kaza yaptı: 3 yaralı
30 yakalama kararı ve 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan kadın yakalandı
Kanalı basıp iş adamını darp eden 7 kişiye 79 yıl ceza
Kavga: 1'i silahla, 4 yaralı
Faili meçhul 15 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 176 kişi yakalandı