Kayseri’de özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin eğitim gördüğü İstiklal Özel Eğitim Meslek Okulu’nda verilen eğitimler sonrasında staj yapan veya iş hayatına atılan öğrenciler, becerileriyle işverenleri şaşırtırken, başarılarıyla ailelerini sevindiriyor.
Okulun, 2013 yılından beri hizmet verdiğini ve hafif düzeyde engelli öğrencilerin kabul edildiğini söyleyen İstiklal Özel Eğitim Meslek Okul Müdürü Osman Morsümbül, “Buraya kabul edilen öğrenciler Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından yönlendirilen öğrencilerdir. Her sınıfa 10 öğrenci alabiliyoruz” dedi.
Okulda şu anda 132 öğrencinin 7 atölyede eğitim ve öğretim gördüğünü anlatan Morsümbül, “El sanatları, yiyecek ve içecek, mobilya, güzellik ve saç bakımı ile seyahat ve konaklama alanlarında öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Öğrenciler 9. sınıfta tüm atölyelere katılıyor, 10. sınıfta ise branşlaşıyorlar. 12. sınıfa geldiklerinde ise staj yapıyorlar” diye konuştu.
Yıl boyunca yaklaşık 80’e yakın etkinlik yaptıklarının altını çizen İstiklal Özel Eğitim Meslek Okul Müdürü Morsümbül, “Şu anda 4 tane etwinning projesi ve 2 tane Gençlik ve Spor Bakanlığı projesi yürütüyoruz. Okulumuz Türkiye'de özel eğitim alanında örnek gösterilebilecek bir okul. Başarımız genç ve dinamik bir ekibe sahip olmamızdan kaynaklanıyor” ifadesinde bulundu.
Okuldaki etkinliklerin ve verilen eğitimlerin toplumda oluşan yanlış algıyı yıkmayı amaçladığına dikkat çeken Morsümbül, vatandaşlarda özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler konusunda yanlış bir algı olduğunu söyledi. Morsümbül, öğrencilere imkan verildiğinde neleri başarabildiklerini eğitim ve staj dönemlerinde gördüklerini ifade ederek, “Stajlarda işverenler önce öğrencilerimizi almak istemiyorlar. Ama öğrencilerin çalışma şekilleri ve becerilerini görünce telefon açarak ikinci öğrenci göndermemizi istiyorlar” dedi.
Özel Eller Yöresel Lezzetler Etwinning projesinde yiyecek bölümü öğretmeni olan Hüseyin Bozlak, 10 ildeki özel eğitim okulunun katıldığı online derste, pastırmalı pizza yapımını uygulamalı olarak anlattı. Öğretmen Hüseyin Bozlak, “Etwinning projesi olan özel eller farklı lezzetler projesinde 10 farklı ilde yapılan bir proje. Öğrencilerimiz bu çalışmalarla kendilerini daha iyi hissediyorlar. Online olarak diğer şehirdeki öğrencilerle sosyalleşiyorlar. Biz de bu sosyalleşmeyi gözlemliyoruz” diye konuştu.
Pastırmalı pizza yapımına katılan öğrencilerden Fatma Kişi, çiğköfte yapımında Hüseyin Bozlak’ın kendisini seçtiğini ve derslere katılmaya başladığını belirterek, “Burada günlerimiz eğlenceli ve yemek yapmayı öğrenerek geçiyor. Pandemi dönemi öncesinde Öğretmen Evi’nde staj yaptım ve çok sevdim. Burada aldığım eğitimlerle kendimi geliştiriyorum ve başarılı olmaya çalışıyorum. Atölyede temizlik ve yemek yaparak zamanımızı geçiriyoruz. Bize bu imkanı verenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.