Kayseri İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Dünya İslam Sağlık Birliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi´ne katıldı.
İstanbul´da ´Sağlığın Geliştirilmesi ve Afet Yönetimi´ temasıyla düzenlenen Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi´nde; paneller, konferanslar ve grup çalışmaları ile İslam Aleminin sorunları ve çözüm önerileri tartışılacak. İnsan kaynakları ve maddi imkanların ortak kullanımı araştırılacak olan kongrede; Sağlık Der. Kurucu Başkanı Dr. Ahmet Fevzi İnceöz ile birlikte İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Geleneksel Tıp Komisyonunun Başkanlığını yapıyor. Dünyanın 70 ülkesinden 400´den fazla Müslüman´ın kurduğu sağlıkla ilgili sivil toplum kuruluşunu bir araya getiren kongre, ´Dünya İslam Sağlık Birliği´ni güçlendirmeyi hedeflemektedir. Aynı zamanda hep birlikte ortak projeler yürütme, sağlığın geliştirilmesinde işbirliği ve afetlerde koordinasyon hedeflerinin de bulunduğu kongrede, sağlık politikalarının geliştirilmesi, gerek ulusal ve uluslararası sağlık yardımı faaliyetleri, gerekse öğrenci değişim programları konularında da çalışmalar yürütülecek.
İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Ramazan Benli konuşmasında; yardıma muhtaç ülkelere ilk yardım elini Türkiye´nin uzattığını ve dünyada sağlık yardımında birinci sırada olduğunu, Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi´ne katılımın bu sene daha fazla olduğunu belirtti. Gelecek sene katılımın daha da fazla olacağını tahmin ettiğini ifade eden Benli, "15 yıldır Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında sistem olarak belirli bir üst düzeye çıktık. Şu an birçok noktada dünyanın ilk sıralarında yer almaya başladık. En azından sistemimizi bile ihraç etsek, Müslüman ülkelere büyük bir hayır olacaktır" ifadelerini kullandı.
28 Kasım 2017 tarihinde başlayan kongre; 3 gün sürecek olup 1 Aralık 2017 tarihinde sonuç bildirilerinin okunması ile son bulacak.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de