Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kültepe´de sürdürülen kazı çalışmalarını takip etti ve kazı heyetinde yer alan yerli ve yabancı bilim insanları ile sohbet etti. Büyükşehir Belediyesi´nin de verdiği destekle kazıların çok daha hızlı ilerlediğini ifade eden Başkan Çelik, geçmişin izlerini geleceğe taşımak için bu tür çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi´nin de desteklediği Kültepe kazı çalışmalarında en bereketli günlerden birisi yaşandı. 1948´den bu yana devam eden kazı çalışmalarında hazine odası benzeri bir yaşam alanı bulundu ve çok sayıda esere ulaşıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de kazı çalışmalarının böylesine önemli bir anını bizzat yerinde takip etti.
Kültepe Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu ile kazı bölgesini gezen Başkan Mustafa Çelik, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Mustafa Çelik, bir ara kazı malzemelerini alarak bizzat kazı çalışmasına da katıldı.
?ÖN ASYA´DA BU KADAR İDOL BİR ARADA KEŞFEDİLMEDİ?
Kültepe´de yaptığı açıklamada Kayseri´nin 6 bin yıllık kadim bir şehir olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Kadim şehrin önemli bir bölgesi olan Kültepe´de 1948´den beri kazı çalışmalarının yapıldığını söyledi. Kazı çalışmalarından çok değerli eserlerin yer aldığı bir bölümün bulunduğunu ifade eden Başkan Çelik, bir hazine dairesi veya benzeri bir yaşam alanına ulaşıldığını belirterek, her biri tarihi bir değer olan onlarca parçanın aynı anda çıkarıldığını kaydetti.
Kazı çalışmalarının bu önemli anına ilişkin açıklamalar yapan Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu da, Anadolu ve Ön Asya´daki en önemli kazı çalışmalarını yaptıklarını dile getirerek, ?Kültepe´den her zaman güzel eserler çıkıyor; ancak Anadolu ve Ön Asya´da bu kadar idol bir arada keşfedilmedi. Büyük olasılıkla kutsal bir yapının bir odasının içindeyiz. Kazılar ilerleyince çıkan eserler daha fazla artacak. Bunları en iyi şekilde çıkarmaya çalışıyoruz? dedi.
?KAZILARA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, tarihi gün ışığına çıkaracak çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Şehirdeki tüm tarihi mirası önümüzdeki nesillere taşımak için bu tür çalışmalara destek verdiklerini ifade eden Başkan Çelik, ?Kültepe kazılarına, Keykubatiye Sarayı kazılarına, Obruk Mağara Araştırma Grubu´nun mağara ve fosil araştırmalarına destek veriyoruz. Geçmişimizdeki izleri geleceğe taşıyacağız. Değerlerimizi şehrimize kazandıran çalışmaların içinde olmaktan mutluyuz? dedi. Başkan Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi´nin verdiği destekle kazı hızını iki katına çıkardıklarını ve 10 yılda alınacak mesafeyi beş yılda aldıklarını kaydetti.
Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu da Büyükşehir Belediyesi´ne destekleri nedeniyle teşekkür ederek, ?Son yıllarda belediyemizle işbirliğimiz çok daha iyi noktalara geldi. Türkiye´deki tüm belediyelere ve tüm arkeolojik kazılara örnek bir çalışma yapıyoruz. Elbette Bakanlığımızın desteğiyle bu kazıları yapıyoruz; ancak yerel destek olmazsa bir şey yapamayız? diye konuştu.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...