FETÖ´NÜN SOHBET İMAMINA

FETÖ´NÜN SOHBET İMAMINA

7.5 YIL HAPİS

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sohbet oturmalarına imamlık yaptığı ve by lock kullandığı iddiasıyla yargılanan bir sanık, terör örgütüne üye olma suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen ayrı ayrı davalarda tek tek yargılanan 4 sanık hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklar H.A., M.D. ve tutuksuz sanık F.Y.İ. duruşmada hazır bulunurken, tutuksuz sanık kadın Y.Ö. ise duruşmaya gelmedi.

Savcılık iddianamesinde sohbet imamı olduğu, kod isminin Ömer olduğu, örgüte ait kurumlarda çalıştığı ve by lock kullandığı iddia edilen tutuklu sanık H.A. üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını ifade ettiler.

Mahkeme heyeti, örgütün kriptolu iletişim programı by lock´u kullandığı ve sohbet imamlığı yaptığı iddia edilen sanık H.A. silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklardan M.D. aynı suçtan 7 yıl 6 ay, duruşmaya katılmayan Y.Ö. 6 yıl 3 ay ve etkin pişmanlıkta bulunan F.Y.İ. ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldı. Tutuklu sanıklar H.A. ile M.D. Yargıtay ve istinaf süreci göz önünde bulundurularak tahliye edildi.


Haber Kaynak : İHA

Uyuşturucu ticareti yapan şahıs yakalandı
3 gün önce aldıkları otomobili kurşunladı
Merakı başına iş açtı
14 yıl hapis cezası bulunan hırsız yakalandı
12 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
3 bin 848 litre kaçak etil alkol ele geçirildi
Tırdan dökülen malzeme kazaya neden oldu
Sulama kanalına düşen çocuk hayatını kaybetti
Derbi sonrası kan aktı: 3 yaralı
Terör örgütü soruşturmasında 9 kişi yakalandı
Zehir tacirlerine bir haftada 26 operasyon
Kayseri polisi kaçakçılara göz açtırmıyor
Kumar oynayan 8 şahsa 51 bin TL ceza yazıldı
11 kaçak göçmen Yunus Timleri’ne yakalandı
Kayseri'de okul ve çevreleri denetlendi