DOLANDIRDILAR AMA KAÇAMADILAR

DOLANDIRDILAR AMA KAÇAMADILAR

KENDİLERİNİ POLİS OLARAK TANITIP 1 KİŞİYİ DOLANDIRAN 2 KİŞİ YAKALANDI

 Kayseri´de kendilerini polis olarak tanıtarak 1 kişinin ziynet eşyalarını dolandıran 2 zanlı, güven ekiplerinin titiz çalışması sonucu yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, E.Ç. (21) ve E.T. (28), TOKİ Demokrasi Mahallesi Kadir Has Bulvarı üzerinde oturan D.Y.´yi (27) arayarak kendilerini polis olarak tanıttıkları öğrenildi. Zanlılar E.Ç. ve E.T., bir kuyumcunun soyulduğunu, D.Y.´nin kimlik bilgilerinin soyulan kuyumcuda çıktığını ve kendilerine yardımcı olmaması halinde eşinin ve kendisinin sorumlu olacaklarını söyleyerek korku ve panik oluşturduktan sonra kadına ait olan 3 adet altın zincirli kolye, 2 adet alyans yüzük, 950 avro, 55 TL ve 1 adet altın saati alarak kayıplara karıştı.
Dolandırıldığını fark eden D.Y., durumu polis ekiplerine haber vererek yardım istedi. Verilen eşkal üzerinde çalışma başlatan ekipler, E.Ç. ve E.T.´nin Kayseri´den ayrılacağını düşünerek otogar çevresinde arama başlattı. Anbar mahallesinde eşkale benzeyen ve şüpheli hareketlerde bulunan E.Ç., güven ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. E.Ç.´nin üzerinde yapılan aramalarda, dolandırdıkları altının tamamı ele geçirildi. E.Ç.´nin verdiği eşkal doğrultusunda arama çalışmalarına devam eden ekipler, E.T.´yi ise Düvenönün´de kovalamaca sonucu yakalayarak gözaltına aldı. E.T.´nin üzerinden bir miktar para çıkarken, dolandırdıkları 950 avroyu ise bozdurmak için Şanlıurfa´da bulunan bir başka kişiye posta yoluyla gönderdiği tespit edildi.
Zanlılar E.T. ve E.Ç., geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından mahkemeye sevk edildi.


Haber Kaynak : İHA

Parkta şüpheli çanta paniği
Parkta şüpheli çanta paniği
Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı
Kavgada kan aktı
Bağ evi fareleri yakalandı
Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı
Park halindeki otomobil yanarak küle döndü
Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı
İş yeri kurşunlandı
Tır devrildi, içecekler yola savruldu
Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar
Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama
Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı
Polis kaçakçılara göz açtırmıyor
Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti