Develi ilçesinde kavga ettiği arkadaşını silahla vurup öldürdükten sonra toprağa gömüp kaçan şahısın polisten kaçamayacağını anlayıp yaşamına son verdiği olayda cinayetle bağlantısı olan 7 sanığa 11 yıl 3'er ay hapis cezası verildi.
Develi ilçesine bağlı Abdulbaki Mahallesi'nde 31 Mart 2021 tarihinde meydana gelen olayda, polis ekipleri toprağa gömülmüş erkek cesedi buldu. Yapılan çalışmada cesedin kimliğinin Emrah B.'ye ait olduğu tespit edildi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, şahsın arkadaşı olan Eyüp Y. tarafından öldürüldüğünü ve toprağa gömüldüğünü belirledi. Polis ekipleri, olayın şüphelisi olarak aranan Eyüp Y.'nin ilçeye bağlı Yukarı Fenese Mahallesi'nde saklandığını tespit etti. Burada polisleri gören Eyüp Y., yanındaki silah ile intihar ederek yaşamına son verdi.
Eyüp Y.'nin cenazesi yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sanıklar ifadeleri alındıktan adliyeye sevk edildi. KAYSERİ Adalet Sarayı 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, A.A., Ş.B., S.Y., M.Y., M.Î. M.K. ve F.A. ile taraf avukatı ve müştekiler hazır bulundu. Duruşma basın mensuplarına kapalı gerçekleştirildi. Sanıklar ifadelerinde üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti, olayla bağlantısı olan 7 sanık hakkında 'suça yardım etme' suçundan 9 yıl 2'şer ay hapis, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 2 yıl 1'er ay hapis cezası olmak üzere toplamda 11 yıl 3'er ay hapis cezasına hükmetti.
Altın ve gümüş fiyatları sert satışlarla adeta çöktü. Altın ons başına yüzde 12 düşerken, gümüşte günlük kayıp yüzde 33’e ulaştı. Değerli metaller aylar sonra en düşük seviyelerini gördü.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastanesi Ek Binası’ndaki okuma salonunun 4 bini aşkın kitapla donatıldığını açıkladı.
MHP Kayseri Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Terörsüz Türkiye hedefiyle millî birlik ve bütünlüğün güçlendiğini belirterek, Türkiye’nin küresel ölçekte etkisi artan bir güç haline geldiğini söyledi.
Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) Genel Başkanı Ali Hızar, Avrupa’da son dönemde artış gösteren ırkçı söylemler, İslamofobi ve göçmenlere yönelik baskıcı uygulamalara tepki gösterdi.
Tomarza’da vergi dairesi bünyesinde 41 yıl görev yapan memura kaymakamdan plaket.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında, dünyanın diken üstünde olduğunu söyleyerek, "Belirsizlik rekabet şartlarını ağırlaştırdı" dedi.
Kayseri'nin Hacılar ilçesinde aniden bastıran tipi nedeniyle meydana gelen kazalarda 3 kişi yaralandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından yapılan paylaşım ile düzenlenmesi planlanan Erciyes Kış Spor Festivali’nin olumsuz hava şartları dolayısıyla ertelendiği duyuruldu.
1923 Türkiye–Yunanistan nüfus mübadelesi kapsamında Kayseri, mübadillerin yoğun olarak iskân edildiği iller arasında yer aldı. Mübadil sayısı ise dikkat çekti. Detaylar Kayseri Haber'de
Başkan Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 30 Bin Kilometre Bölünmüş Yol Töreni’nde bir araya geldi. Detaylar Haberimiz'de
Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) ocak ayı meclis toplantısında Ramazan ayındaki pide fiyatları açıklandı. Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı, bir sundurmanın çökmesine neden oldu.
Dijital kuyumculuk verileri, Kayseri’de yatırım amaçlı altın ve gümüş alışverişlerinde dikkat çekici bir yön değişimine işaret ediyor. Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili ve Dursun Ataş ile birlikte Serbest Bölge’de faaliyet gösteren imalat fabrikasında incelemelerde bulundu.