CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KAYSERİ PASTIRMASINA TAM NOT

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KAYSERİ PASTIRMASINA TAM NOT

KTB BAŞKANI RECEP BAĞLAMIŞ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A PASTIRMA İKRAMINDA BULUNDU

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Bakanı Recep Bağlamış, Gebze Bilişim Vadisi'nde düzenlenen  “ Yerli Otomobil “ lansmanı sonrası, yemek programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Kayseri Pastırması ikramında bulundu.

Başkan Bağlamış konu ile ilgili olarak şunları söyledi. “ Son günlerde Türkiye’de gündem oluşturan Pastırma konusundaki bilgi kirliliğine son vermek için, Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a özel Kayseri Pastırması ikram ettik. Sayın Cumhurbaşkanı’mız

kağıt gibi doğranmış pastırmamızın lezzetini çok beğendi.

Kayseri’den özel Pastırma ustası götürerek, Pastırmanın en tazesini orada kağıt gibi doğrattık. Pastırmanın lezzetini yakalamak için, soğuk zincire ve doğrama şekline dikkat etmek gerekiyor.

Bizim Pastırma ikramımız sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı’mızın, Pastırma konusunda fikrinin değiştiğini düşünüyoruz. Çünkü övgü dolu ifadeler kullandı.”

Başkan Bağlamış, Pastırmayı sahiplenmeye çalışan diğer İl’lere de seslenerek, ” Pastırmanın Başkenti Kayseri’dir, ve hep öyle kalmaya devam edecektir. Kayseri pastırması 1400’lü yıllardan beri şehrimizde üretilen bir üründür. Bu ürün lezzetiyle, damak tadıyla tüm Türkiye’ye nam salmıştır. Bu damak tadıyla alakalıdır. Biz biraz daha yoğun baharatı severiz. Pastırma doğrama şeklimiz farklıdır. Pastırmayı kağıt gibi doğramak gerekir.

Kayseri Pastırması yıllardan beri Karpuzatan mevkiinde kurutulur. Çünkü burası, Erciyes’ten gelen rüzgarı en iyi alan bölgedir. Pastırmayı pastırma yapan üretim metodu ve et için kullanılan hayvandır.

Pastırmaya ekstra lezzet katan madde çemendir. Kayseri’ye çemen konusunda da kimse rakip olamaz.

Türkiye genelinde perakende olarak satılan tüm pastırmalar Kayseri pastırması adı altında satılmaktadır.

Kayseri dışında üretilen pastırmaların günlük toplam üretim miktarı, bizim bir firmamızın üretim miktarının ancak yarısı kadardır. Diğer şehirlerde üretilen pastırmalar ya merdiven altlarında yada evlerde kontrolsüz bir şekilde üretilmektedir. Kayseri pastırması ise, modern tesislerde, hijyenik ortamlarda gıda mühendislerinin ve veterinerlerin kontrolünde üretilmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanı’mıza, Türkiye’de Pastırmanın Anavatanının Kayseri olduğunu, diğer İl’lerin hiçbir zaman bize rakip olmayacağını arz ettik. Bu bilgilendirmeler neticesinde artık, Pastırmanın kime ait olduğu konusu bizim açımızdan bitmiştir. Pastırmanın Anavatını Kayseri’dir.” İfadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret
3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor
Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret
19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası
Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”
Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi
Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı
‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı
2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı
Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu
Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri
“KAYBİS yeni sezonunu açtı”
Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek
“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”