Güncel
29 Aralık 2019 - 16:56
Güncelleme: 29 Aralık 2019 - 16:56

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KAYSERİ PASTIRMASINA TAM NOT

KTB BAŞKANI RECEP BAĞLAMIŞ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A PASTIRMA İKRAMINDA BULUNDU

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KAYSERİ PASTIRMASINA TAM NOT

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Bakanı Recep Bağlamış, Gebze Bilişim Vadisi'nde düzenlenen  “ Yerli Otomobil “ lansmanı sonrası, yemek programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Kayseri Pastırması ikramında bulundu.

Başkan Bağlamış konu ile ilgili olarak şunları söyledi. “ Son günlerde Türkiye’de gündem oluşturan Pastırma konusundaki bilgi kirliliğine son vermek için, Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a özel Kayseri Pastırması ikram ettik. Sayın Cumhurbaşkanı’mız

kağıt gibi doğranmış pastırmamızın lezzetini çok beğendi.

Kayseri’den özel Pastırma ustası götürerek, Pastırmanın en tazesini orada kağıt gibi doğrattık. Pastırmanın lezzetini yakalamak için, soğuk zincire ve doğrama şekline dikkat etmek gerekiyor.

Bizim Pastırma ikramımız sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı’mızın, Pastırma konusunda fikrinin değiştiğini düşünüyoruz. Çünkü övgü dolu ifadeler kullandı.”

Başkan Bağlamış, Pastırmayı sahiplenmeye çalışan diğer İl’lere de seslenerek, ” Pastırmanın Başkenti Kayseri’dir, ve hep öyle kalmaya devam edecektir. Kayseri pastırması 1400’lü yıllardan beri şehrimizde üretilen bir üründür. Bu ürün lezzetiyle, damak tadıyla tüm Türkiye’ye nam salmıştır. Bu damak tadıyla alakalıdır. Biz biraz daha yoğun baharatı severiz. Pastırma doğrama şeklimiz farklıdır. Pastırmayı kağıt gibi doğramak gerekir.

Kayseri Pastırması yıllardan beri Karpuzatan mevkiinde kurutulur. Çünkü burası, Erciyes’ten gelen rüzgarı en iyi alan bölgedir. Pastırmayı pastırma yapan üretim metodu ve et için kullanılan hayvandır.

Pastırmaya ekstra lezzet katan madde çemendir. Kayseri’ye çemen konusunda da kimse rakip olamaz.

Türkiye genelinde perakende olarak satılan tüm pastırmalar Kayseri pastırması adı altında satılmaktadır.

Kayseri dışında üretilen pastırmaların günlük toplam üretim miktarı, bizim bir firmamızın üretim miktarının ancak yarısı kadardır. Diğer şehirlerde üretilen pastırmalar ya merdiven altlarında yada evlerde kontrolsüz bir şekilde üretilmektedir. Kayseri pastırması ise, modern tesislerde, hijyenik ortamlarda gıda mühendislerinin ve veterinerlerin kontrolünde üretilmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanı’mıza, Türkiye’de Pastırmanın Anavatanının Kayseri olduğunu, diğer İl’lerin hiçbir zaman bize rakip olmayacağını arz ettik. Bu bilgilendirmeler neticesinde artık, Pastırmanın kime ait olduğu konusu bizim açımızdan bitmiştir. Pastırmanın Anavatını Kayseri’dir.” İfadelerini kullandı.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Cıngı’dan Kayseri tarımı için dikkat çeken açıklamalar...

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Kurulu’nda Kayseri detayı…

Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.

Yemliha Mahallesi’ne yeni sağlık yatırımı geliyor

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.

Develi’nin eski belediye başkanı hayatını kaybetti

Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Vali Çiçek’ten Nusaybin’deki Türk Bayrağı saldırısına sert tepki

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.

Gram altın 10 bin TL olur mu? İslam Memiş’ten dikkat çeken tahmin

Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.

Okandan’dan sağlık yatırımı açıklaması: 800 yataklı yeni hastane

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kayseri’de ByLock kullanıcısı ihraç emniyet müdürü yakalandı

Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.

Kayserili iş adamına 25 yıl hapis cezası

Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan aranan şahıs yakalandı

Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.

Kayseri nöbetçi eczaneler (20 Ocak 2026)

Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.

Kayseri’de toplu taşımada sürpriz değişiklik! Raylı sistemde yeni tarife başladı

Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri sağlıkta yeni bir eşiğe hazırlanıyor: 800 yataklı hastane müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kurşunlu Camii Yanındaki Tuvalet Fare Sorunu ile Gündemde: Vatandaş Tedirgin

Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.

Geleneksel Kayseri Pastırmasına Sosyal Medya Darbesi!

Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de

Evindeki detay dikkat çekti! Eski futbolcu Kayserispor’u unutmadı

Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9