Asayiş
11 Eylül 2019 - 15:53
Güncelleme: 11 Eylül 2019 - 15:53

ÇİFTÇİNİN 20 YILLIK BİRİKİMİNİ BİR GECEDE ÇALDILAR

Kayseri´de bir besicinin 20 yıllık birikimi olan 18 büyükbaş hayvanı çalındı. Hırsızların hayvanları 3 kilometre yürüttükten sonra araca bindirerek çaldıkları belirlendi.

ÇİFTÇİNİN 20 YILLIK BİRİKİMİNİ BİR GECEDE ÇALDILAR

EDİTÖR

ihlas Haber Ajansı

Haberi Sesli Oku

Kayseri´de bir besicinin 20 yıllık birikimi olan 18 büyükbaş hayvanı çalındı. Hırsızların hayvanları 3 kilometre yürüttükten sonra araca bindirerek çaldıkları belirlendi.

Talas ilçesine bağlı Kuruköprü köyünde meydana gelen olayda, gece hayvanlarını ahıra getirerek istirahat eden Ahmet Kuramaz, sabah namazı için uyandığında hayvanlarının yerinde olmadığını gördü. Şaşkınlıkla hemen köy muhtarını ve jandarmayı arayan Kuramaz, ekiplerin gelmesiyle beraber hayvanların yürütülerek çalındığını anlayınca ikinci kez şaşkınlık yaşadı. 3 çocuk babası olan ve tek geçim kaynağı hayvanları çalınan Ahmet Kuramaz, yetkililerden hayvanlarının bulunması için yardım istedi.

Hayvanların yürütüldüğünün kesin olduğunu fakat nereden araca bindirildiğine dair hala bilgi sahibi olamadıklarını söyleyen Ahmet Kuramaz, ?Gece saat 12.30´da hayvanlarım yerindeydi. O saatte de yattım ben zaten. Burada akrabalarımız var ve emniyet içerisindeydi hayvanlarımız. Sabah namazı için saat 05.30 sıralarında buraya geldiğimde hayvanların götürüldüğünü gördüm. Anında muhtara ve jandarmaya haber verdik. Jandarma ekipleri anında müdahale ederek, gerekli yerlerle görüşüp haber verdiler. Fakat hayvanları buradan kamyona yükleyerek götürmemişler ve buradan 2-3 kilometre yürüterek götürmüşler. Sonrasında da araca bindirdikleri konusunda kesin bir karar yok ama yürüterek götürdükleri kesin. Çünkü hayvanların izlerinden ve dışkılarından takip ederek gidiş istikametlerini gördük ama köyün boş tarlalarında bütün hayvanlar gezdiği için izlerini kaybettik. Bu olayla birlikte 10 tane inek, 4 tane hamile düve ve 4 tane de normal düve olmak üzere 18 tane büyükbaş gitti. Elimde kalan da 1 tane doğum yapmış ineğim vardı, onu içeriye almıştım. O ve çalınan hayvanların bir tane yavrusu var içeride ve 3 tane daha yavru hayvanım kaldı? dedi.

Tek geçim kapısının hayvanları olduğunu söyleyen Kuramaz, yetkililerden bulunması için yardım isteyerek, ?Güvenlik güçlerimizden ricam, hayvanlarımın bulunması için ulaşabildikleri en ücra yerlere ulaşmalarını rica ediyorum. Çünkü bu hayvanlar yürütülmüş ve çevrede kesimhaneler varsa oralarla irtibat kurulmasını, malların kulak küpeleri var oradan takip edilmesini istiyorum. Mallarım dışında yeni emekli oldum onun da parasını dahi almadım başka gelirim yok hayvancılıkla geçiniyorduk biz. Bu işe birkaç inekle başladım ve zamanla bu 18 tane ineği iyi kötü burada yetiştirdim ve bir geçim kapım onlardı benim. Devletimizin kolu büyüktür ve büyüklerimizden ricam malımı bulmaları. Benim okuyan 3 tane çocuğum var, devletimize bana yardım edin diyemem ama hayvanlarımı bulmamda yardım istiyorum? diye konuştu.

Daha önce de hırsızlık durumlarının yaşandığını ve hayvanları araziye çıkartmaktan korktuklarını belirten Kuruköprü Köyü Muhtarı Bilal Yardım ise, ?Vatandaşımızın karşılaştığı durumlar bizde de var. Geceye kadar hayvanlarına bakan vatandaşımız evine çıkıp istirahat etmiş ve sabah namazına kalktığında hayvanların çalınmasından haberi olmuş. O kadar şaşırmış ki kimi arayacağını bilemediği için beni aradı. Hemen jandarma ekiplerine haber vererek, beraber buraya geldik. Daha sonra birlikte hayvanların izlerini takip ederek Malatya yolu tarafına doğru götürüldüğünü anladık. 2013 yılında yine köyümüzde bir hayvan hırsızlığı oldu. Ondan 1 yıl önce bitişiğimizdeki köyde aynı durumu yine yaşadık. Biz çiftçiyiz ve araziye hayvan çıkartmaktan korkuyoruz. Hayvanın varsa düşmanın da var oluyor. Hayvan olunca akşam eve girmeye korkuyorum. Benim muhtar olarak isteğim, jandarma ekiplerimizin burada daha sık devriye gezmesi, buralara da bekçi verilmesi ve kamera sayılarının arttırılması. Çünkü arazi her yönden tehlikeli ve korkuyoruz? dedi.

Haber Kaynak : İHA

KGC Başkanı Kösedağ’dan Türk bayrağına yönelik saldırıya sert tepki

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’na yönelik saldırıyı sert sözlerle kınadı.

KASKİ’den Kayseri’ye yeni içme suyu hamlesi: 10 kuyu için ihale açılıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, merkez ilçelerin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla Melikgazi ve Talas’ta 10 yeni sondaj kuyusu açılması için Şubat ayında ihaleye çıkıyor.

Kayserispor’da Başakşehir mesaisi başladı

Süper Lig’in 19. haftasında RAMS Başakşehir’i konuk edecek olan Kayserispor, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Radomir Dalovic yönetiminde start verdi.

Cıngı’dan Kayseri tarımı için dikkat çeken açıklamalar...

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Kurulu’nda Kayseri detayı…

Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.

Yemliha Mahallesi’ne yeni sağlık yatırımı geliyor

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.

Develi’nin eski belediye başkanı hayatını kaybetti

Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Vali Çiçek’ten Nusaybin’deki Türk Bayrağı saldırısına sert tepki

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.

Gram altın 10 bin TL olur mu? İslam Memiş’ten dikkat çeken tahmin

Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.

Okandan’dan sağlık yatırımı açıklaması: 800 yataklı yeni hastane

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kayseri’de ByLock kullanıcısı ihraç emniyet müdürü yakalandı

Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.

Kayserili iş adamına 25 yıl hapis cezası

Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan aranan şahıs yakalandı

Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.

Kayseri nöbetçi eczaneler (20 Ocak 2026)

Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.

Kayseri’de toplu taşımada sürpriz değişiklik! Raylı sistemde yeni tarife başladı

Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri sağlıkta yeni bir eşiğe hazırlanıyor: 800 yataklı hastane müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9